ПОДРШКА РАЗВОЈУ ДЈЕЧИЈЕГ СПОРТА ШИРОМ БИХ :: Semberija INFO ::

 

ПОДРШКА РАЗВОЈУ ДЈЕЧИЈЕГ СПОРТА ШИРОМ БИХ


Одбојкашком клубу „Радник“ из Бијељине, Компанија дм дрогерие маркт донирала је износ од 1.000 КМ за организацију бесплатне школе одбојке за дјечаке узраста од седам до 18 година.

-Захваљујемо се Компанији дм на овој донацији и надамо се да ћемо оправдати указано повјерење. Уједно користимо прилику да апелујемо на остале компаније да покажу ниво друштвене одговорности и помогну организације које окупљају младе“, изјавио је Дарко Манојловић, предсједник УО Одбојкашког клуба „Радник“ и позивао представнике дм-а у БиХ да буду њихови гости на тренинзима или утакмицама.


Подсјетио је и како ОК „Радник“ основан далеке 1977. Године, те да је у вишедеценијском раду остварио значајне резултате, издвојивши двије вицешампионске титуле Босне и Херцеговине, учешће у ЦЕВ Челенџ купу, освајање бронзане медаље у БВА Купу клубова, три титуле првака Републике Српксе, освајање Купа Републике Српске и финале Купа БиХ.

Протекла сезона за ОК „Радник“ била је изузетно успјешна. Клуб је освојио титулу првака Републике Српске у сениорској конкуренцији, а с млађим селекцијама су вицешампиони Републике Српске и БиХ у пионирском узрасту. Кадети клуба су вицешампиони у Републици Српској, док су јуниори трећепласирани.


-У сезону која је пред нама улазимо амбициозно. Наиме, циљ нам је да наша сениорска екипа буде пласирана међу четири екипе и на тај начин поново сљедеће сезоне избори пласман у европска такмичења. Такође, ове сезоне наш приоритет је рад с младима. Стога смо нашу пионирско/кадетско/јуниорску селекцију пријавили за такмичење у лиги Републике Српске. То ће бити одскочна даска за наше младе одбојкаше, јер ће одиграти значајан број утакмица током сезоне“, подијелио је скоре планове Дарко Манојловић.

Осим ОК „Радник“ из Бијељине, компанија дм је, у оквиру пројекта 4. дм Женска трка, дјечијим спортским клубовима и удружењима широм БиХ, који активно дјелују у посљедње двије године, одлучила донирати средства потребна за рад и реализацију различитих активности: уређење спортске сале, набавка спортске опреме и реквизита, финансирање одлазака на такмичења, организација тренинга или припрема, организација спортских такмичења и ангажман стручњака за рад са дјецом те осталих активности којима се подстиче успјешан спортски развој дјеце и омладине.

Semberija info