ПОТПИСАНИ УГОВОРИ СА НОВИМ СТИПЕНДИСТИМА :: Semberija INFO ::

 

ПОТПИСАНИ УГОВОРИ СА НОВИМ СТИПЕНДИСТИМА


Градоначелник Бијељине Љубиша Петровић потписао је уговоре о стипендирању ученика генерације  основних и средњих школа, те дјеце са посебним потребама који ће у школској 2021/2022. години из градског буџета примати стипендију.
 
-Посебно ме радује што данас потписујем ове уговоре, јер је ријеч о најбољој дјеци, дјеци која су ученици генерације у својим школама, основним и средњим, они су понос како својих родитеља и школа, тако и свих нас. То су дјеца која редовно постижу сјајне резултате и у наставку школовања“, изјавио је градоначелник Љубиша Петровић.
 
У структури стипендиста који ће примати стипендију из градског буџета је 13 ученика генерације основних школа, а то су: Сара Перковић, Рада Секанић, Јована Ивковић, Јована Пикулић, Анастасија Броћета, Никола Милосављевић, Стефанела манојловић, Елена Мирковић, Александра Ењаковић, Марија Стевановић, Ивана Кићановић, Марија Лазић и Јана Мрдић.
Они ће у овој школској години примати стипендију чији је мјесечни износ 110 конвертибилних марака.
 
Шест стипендиста су ученици са посебним потребама који се, како истичу, труде да добију добро образовање. То су: Огњен Цвијетић, Милош Панић, Лана Пелемиш, Никола Томић, Владислав Ивић и Ивана Јовић.
 
Осам је ученика генерације средњих школа који ће примати стипендију у академској 2021/2022. години. То су: Дениса Ибрахимовић, Марија Крсмановић, Дејан Лепан, Ива Јанковић, Драгана Зељко, Ања Мићић, Теодор Видаковић и Анђела Пантић.
 
Њима ће се исплата стипендија, у мјесечном износу од 220 конвертибилних марака, вршити за период од десет мјесеци. Иначе, 220 конвертибилних марака је почетни износ стипендије, а он може бити увећан и до 30 одсто, у зависности од успјеха постигнутог током студија.
 
Градоначелник Љубиша Петровић је навео да се у структури стипендиста налазе и студенти који су на вишим годинама студија, а за бруцоше тек сад слиједи расписивање конкурса за додјелу стипендија.
 
Стипендирање ученика и студената из градског буџета врши се од 2006. године, за што се годишње издваја око 300.000 конвертибилних марака.
 
Честитајући стипендистима градоначелник Бијељине Љубиша Петровић им је пожелио да успјешно заврше школе које су уписали, да вриједно уче, јер резултати рада и учења постану кад тад видљиви.
 
-Додјелом стипендија град Бијељина жели да подржи младе људе током школовања, да затим успјешно нађу посао, те да својим знањем и радом омогуће даљи развој наше локалне заједнице“, изјавио је Петровић.