НОВА АУТОБУСКА СТАНИЦА СТРПЉИВО ЧЕКА ПРВЕ АУТОБУСЕ :: Semberija INFO ::

 

НОВА АУТОБУСКА СТАНИЦА СТРПЉИВО ЧЕКА ПРВЕ АУТОБУСЕ


Иако је изградња нове модерне Аутобуске станице у Бијељини завршена крајем јула ове године, још увијек нема наговјештаја да ће овај савремени капитални инфраструктурни објекат ускоро бити стављен у функцију. Бијељина је тренутно један од ријетких градова који има двије аутобуске станице, стару Аутобуску станицу у центру града, која је још увијек у функцији, и нову аутобуску станицу која је спремна за прихват првих аутобуса.

Предузеће “Бук промет” завршило је у договореном року све уговорене послове, каже Бојан Ђурић, руководилац градилишта, те је ова инвестиција, уговорена на износ од 3,2 милиона КМ успјешно реализована.

Сада је на потезу Градска управа Бијељина која би требало да путем јавног позива одабере најповољнијег партнера који би могао обављати услуге јавног превоза. У Одјељењу за стамбено – комуналне послове још увијек се не оглашавају тим поводом, ишчекујући, вјероватно, да први човјек града иницира неко прихватљиво рјешење за овај проблем.

Пантелија Митровић, директор “Семберија транспорта” у чијем се власништву налази постојећа стара Аутобуска станица каже да га у међувремену нико из Градске управе није позивао на разговор о изналажењу могућих рјешења. Митровић каже да се реално не нада да ће до краја ове године до таквог разговора уопште и доћи, те да очекује да се ово питање покрене с мртве тачке почетком наредне календарске године.

Семберија инфо