БОЛНИЦА: СПЕЦИЈАЛИСТИЧКИ ПРЕГЛЕДИ И У ДРУГОЈ СМЈЕНИ :: Semberija INFO ::

 

БОЛНИЦА: СПЕЦИЈАЛИСТИЧКИ ПРЕГЛЕДИ И У ДРУГОЈ СМЈЕНИ


Менаџмент Болнице „Свети врачеви“, упркос пандемији и посљедицама које пандемија узрокује, одлучио је да уведе и другу смјену за рад у амбулантама у Поликлиници. Директор ове здравствене установе професор др Златко Максимовић појаснио је да је друга смјена уведена за офталмолога, неуролога, радиолога, ендокринолога и реуматолога.

-Специјалистичке амбуланте раде од седам до 19 часова, а све то чинимо како би корисници наших услуга били задовољни и како бисмо унаприједили квалитет рада Болнице. Оно што је такође важно је, да смо направили корак напријед, а који се односи на заказивање код специјалиста. Чекање на преглед је сведен на минимум, уз напомену да све што је хитно, одмасх се рјешава“, рекао је проф. др Максимовић. Он је појаснио да пацијенти на преглед чекају највише два до три дана,а код одређених специјалности уопште нема чекања.

-Нема више чекања на преглед и по неколико мјесеци, а на путу смо да ријешимо и чекање на преглед код кардилога, који се тренутно чека до мјесец дана. Очекујемо да ће убрзо бити већи број специјалиста у нашој установи, што свакако доприноси унапријеђењу пружања услуга“, рекао је проф. др Максимовић и појаснио да у Болници има 650 запослених, од којих је више од 100 специјалиста.

-Имамо 50 доктора на специјализацији, и више од 300 медицинских сестара, а оно што желим истаћи је да нам пандемија не смије и неће бити оправдање за било шта, а што није у интересу наших грађана.Ова здравствена установа је током ове године радила све процедуре и тако и настављамо“, рекао је проф. др Максимовић и нагласио да је поносан што је на челу ове установе и испред изузетно квалитетних здравствених радника. У Болници су такође увели и могућност да се грађани, поред добијања информација за лежеће болеснике у ковид болницама, путем телефонског позива, могу информисати усменим путем од доктора. Обавјештења о терминима за информације налазе се на улазу у нову Болницу, ковид болницама, сајту Болнице.
 
Семберија инфо