СКУПШТИНА ГРАДА БИЈЕЉИНА: ПРЕД ОДБОРНИЦИМА И ПРИЈЕДЛОГ ОДЛУКЕ О ИЗМЈЕНИ ОДЛУКЕ О ИЗВРШЕЊУ БУЏЕТА :: Semberija INFO ::

 

СКУПШТИНА ГРАДА БИЈЕЉИНА: ПРЕД ОДБОРНИЦИМА И ПРИЈЕДЛОГ ОДЛУКЕ О ИЗМЈЕНИ ОДЛУКЕ О ИЗВРШЕЊУ БУЏЕТА


Данас, на осмој редовној сједници Скупштине Града, пред одборницима ће се наћи и Приједлог одлуке о измјени одлуке о извршењу буџета за ову годину, Приједлог одлуке о укључивању у трезорски систем пословања Одсјека за локални економски развој и европске интеграције градске управе, чијим би усвајањем било обезбијеђено ефикасно, ефективно и транспарентно трошење јавних средстава.

У скупштинским материјалима наведено је да би Одсјек тиме био укључен у трезорски систем пословања града Бијељина са 1. јануаром и стекао би статус буџетског корисника у смислу праћења намјенског кориштења одобрених буџетских средстава, те припреме и објављивања одговарајућих извјештаја и вођења регистра буџетског корисника.

Разлог за доношење ове одлуке лежи у чињеници да је Одсјек за локални економски развој и европске интеграције самосталан у обављању послова за које су неопходна финансијска средства, због чега га је потребно регистровати као буџетског корисника/потрошачку јединицу, односно укључити га у трезорски систем пословања. Одсјек до сада није био регистрован као нижи буџетски корисник/потрошачка јединица трезора, већ се финансирао у оквиру буџетског корисника/потрошачке јединице трезора „кабинет градоначелника“ број ПЈТ 00050120. Финансијска средства за реализацију ове одлуке биће обезбијеђена приликом израде Одлуке о буџету града Бијељина за 2022. годину и то тако што ће бити планирана на самосталној потрошачкој јединици трезора „Одсјек за локални економски развој и европске интеграције“, са самосталним кодом, који ће накнадно одредити Министарство финансија Републике Српске.

Приједлог одлуке о укључивању у трезорски систем пословања Одсјека за локални економски развој европске интеграције утврдио је градоначелник, а уколико одлука буде усвојена ступиће на снагу осмог дана од дана објављивања у градском „Службеном гласнику“. Пред одборницима ће се наћи и Приједлог одлуке о у укључивању у трезорски систем пословања Аграрног фонда.


​Семберија инфо - О. Стјепановић