ПРИЗНАЊЕ ЗА БИЈЕЉИНСКУ БОЛНИЦУ И ДР. ЗЛАТКА МАКСИМОВИЋА :: Semberija INFO ::

 

ПРИЗНАЊЕ ЗА БИЈЕЉИНСКУ БОЛНИЦУ И ДР. ЗЛАТКА МАКСИМОВИЋА


Бијељинској болници признање Шампион пословне изврсности, а др Максимовићу признање Лидер пословне изврсности

ЈЗУ Болница “Свети врачеви” и директор професор др Златко Максимовић добили су у Привредној комори Србије у Београду признање ,,Оскар квалитета”, поводом обиљежавања Свјетског дана квалитета и Европске недеље квалитета.

Болници,,Свети врачеви” је припало највише признање Шампион пословне изврсности, а директору професору др Златку Максимовићу Лидер пословне изврсности за 2021. годину.

Како је образложено, бијељинска болница у пандемији вируса корона добром организацијом рада успјела је да збрине обољеле од ковида 19, а да не прекине болничке услуге другим пацијентима, јер су, упркос огромном притиску на систем, настављене све операције, дијагностичке процедуре и специјалистички прегледи.

Осим тога, запослени су у сарадњи са партнерима током прошле и ове године омогућили нове услуге за пацијенте у областима кардиологије и офталмологије и као једина болница у БиХ увела стандард ИСО 9001.

-Ми не радимо да бисмо добијали награде и признања. Наше највеће награде су спасени животи наших пацијената. Међутим , лијеп је осјећај када неко примјети наш рад и вреднује рад институције, као и појединца. Овако велике награде нас обавезују да радимо још боље и посвећеније на задовољство свих корисника наших услуга”, рекао је Максимовић.



Захваливши за признања, први човјек бијељинске болнице је истакао да њему и установи којом руководи ова признања значе много јер су добијена у јеку кризе изазване пандемијом ковид 19 и представљају потврду доброг и квалитетног рада у изузетно тешким условима и времену великих изазова.

“Оскар квалитета” додјељује се профитним и непрофитним организацијама за врхунске резултате постигнуте у развоју и унапређењу организационе и пословне изврсности. Бијељинска болница и њен директор су ове године једини добитници овог престижног признања из земаља ван територије Србије.

Организатор ове традиционалне манифестације Форум квалитета и пословне изврсности 2021 је Фондација за културу квалитета и изврсност (ФQЦЕ), у сарадњи са Привредном комором Србије и под покровитељством Министарства привреде Републике Србије (ресорно министарство за инфраструктуру квалитета).