Покрет за Бијељину - Трифковић: Хитно санирати пут за Амајлије! :: Semberija INFO ::

 

Покрет за Бијељину - Трифковић: Хитно санирати пут за Амајлије!


Младен Трифковић члан Предсједништва Покрета за Бијељину и предсједник Савјета мјесне заједнице Амајлије апеловао је на надлежна градска одјељења и градоначелника да приликом израде буџета за 2022. годину планирају средства за хитну санацију дионице пута Бијељина – Амајлије, која је у изузетно лошем стању и представља озбиљан проблем за нормално кретање мјештана.



Амајлије, иако су пољопривредни крај, очекују да не буду запостављене и да, уколико Град Бијељина није у могућности сам ревитализује и осавремени ову изузетно значајну дионицу, затражи помоћ надлежних министарстава и других институција.



Ово је и најкраћи пут којим се из центра града може стићи до Дрине, Ресторана КП дома и Еко кампа (предратни спортско-рекреативни Комплекс Партизан).  Најбоље рјешење би била градња савремене магистрале, уз коју би се све до обала Дрине протезале бициклистичка и трим стаза за рекреативце . Тиме би Амајлије могле искористити и дио туристичког потенцијала који је препознавала још пријератна власт у Бијељини.


Информативна служба ПЗБ