СВЕЧАНО ОТВОРЕНА НОВОИЗГРАЂЕНА ШКОЛА У ГОРЊЕМ МАГНОЈЕВИЋУ :: Semberija INFO ::

 

СВЕЧАНО ОТВОРЕНА НОВОИЗГРАЂЕНА ШКОЛА У ГОРЊЕМ МАГНОЈЕВИЋУ


Радост за ђаке и њихове родитеље

У Горњем Магнојевићу одржана је свечаност поводом изградње нове подручне школе која припада централној Основној школи “Стеван Немања” у Горњем Драгаљевцу. Свечаности отварања нове подручне школе, коју похађа десет ученика од првог до петог разреда, уз бројне мјештане и госте, присуствовао је и градоначелник Бијељине Љубиша Петровић.
 

 
“Ово је изузетан повод за све нас, јер је изграђен модеран и савремен школски објекат који задовољава све неопходне стандарде за несметано организовање наставе. Нови школски објекат послужиће добро ученицима, њиховим наставницима, али и мјештанима Горњем Магнојевића. Ми, у Градској управи, остајемо посвећени изградњи и модернизацији шкослких објеката. За нову школу у Горњем Магнојевићу, са опремом, издвојено је укупно 300.000 КМ. Свака марка која се инвестира у сектор образовања вишеструко ће се исплатити”, истакао је градоначелник Петровић, нагласивши да је обавеза свих да се боре за пронаталитетну политику и за породицу као основни стуб друштва. Градоначелник Петровић се захвалио свима који су радили на изградњи и опремању објекта.

Лало Перић, директор Основне школе “Стеван Немања” истакао је да је школа грађена око двије године, те да се на овај начин ставља акценат на развој села и сеоске инфраструктуре.

“Очување села и повратак на село треба да буде наше опредјељење. Добили смо савремен школски објекат са двије учионице, зборницом, гријањем, интернетом, квалитетним училима. Створени су услови за квалитетно организовање наставе”, нагласио је директор Лало Перић. 

Семберија инфо