БИЈЕЉИНА: ДОМ ЗДРАВЉА БОГАТИЈИ ЗА ДВА УЛТРАЗВУЧНА АПАРАТА :: Semberija INFO ::

 

БИЈЕЉИНА: ДОМ ЗДРАВЉА БОГАТИЈИ ЗА ДВА УЛТРАЗВУЧНА АПАРАТА


Дом здравља Бијељина богатији је за два покретна ултразвучна апарата који су купљени захваљујући средствима УНДП-а и Градској управи. Директор Дома здравља примаријус др Данијела Ђукин захвалила се донаторима, јер је ријеч о медицинским апаратима најновије генерације.



- Захваљујући мобилним ултразвучним апаратима, добили смо могућност да прегледе вршимо у свих 26 подручних амбуланти, а посебно бих истакла превентивне прегледе женске популације у превенцији од карцинома дојке“, рекла је др Ђукин и истакла да је ово један у низу пројеката реализованих са УНДП.  Лејла Рамић Месиховић, пројект менаџер УНДП, у име пројекта „Жена на изборима у БиХ“, који финансира Шведска,  поздравила је партнерски однос града Бијељина, као и Дома здравља, јер им је заједнички циљ да обезбиједе што боље апарате који ће адекватно служити за бољу мобилну услугу женама.

- Оба апарата су коштали нешто више од 40. 000 КМ, а град Бијељина је учествовао са износом од преко 40 посто“, појаснила је Рамић Месиховић.

Градоначелник Љубиша Петровић је рекао да вјерује да ће УЗ апарати убрзати процес дијагностике.

- Град Бијељина ће и даље подржавати овакве и сличне пројекте и сарађивати са УНДП. Када је у питању Дом здравља, морам истаћи да је ријеч о изузетно квалитетној установи примарне здравствене заштите. Свим здравственим радницима изражавам захвалност на труду који улажу у пружању здравственх услуга грађанима, а посебно у вријеме пандемије вируса корона“, рекао је Петровић и најавио да ће у наредном периоду бити још донација.


Семберија инфо - О. Стјепановић