СВЕЧАНА АКАДЕМИЈА ПОВОДОМ ЈУБИЛЕЈА ТЕХНИЧКЕ ШКОЛЕ У БИЈЕЉИНИ :: Semberija INFO ::

 

СВЕЧАНА АКАДЕМИЈА ПОВОДОМ ЈУБИЛЕЈА ТЕХНИЧКЕ ШКОЛЕ У БИЈЕЉИНИ


Посљедњих неколико дана бијељинска Техничка школа „Михајло Пупин“ низом је манифестација обиљежила 100. година свог постојања. Након промоције монографије о вијеку занатског образовања у Семберији затим откривања бисте Михајла Пупина испред зграде Техничке школе синоћ је у Центру за културу „Семберија“ одржана свечана академија којој су присуствовали некадашњи и садашњи ученици, некадашњи и данашњи професори као и бројни пријатељи. Присутнима је на почетку манифестације приказан филм на којем је документован стогодишњи ход ове образовно-васпитне установе.

-Током претходних десет деценија генерације учитеља, наставника и професора су постављале темељ знања за више од 20.000 ученика којима су предавали. Градећи школу, градили су слободну заједницу различитих личности који су били и данас су, становници цијелог свијета. Читав вијек ова школа свакој новој генерацији указује на важност личног дјела и подвига на путу изградње личног и колективног идентитета и надахњује сваког појединца на самостално стваралаштво у различитим областима. Хвала свим колегама који су деценијама уназад тимским радом, међусобним уважавањем и разумијевањем допринијели да јубилеј прослављамо као модерна образовна институција која школује кадрове неопходне за тржиште рада и припрема их за даље школовање“, рекао је Миленко Максимовић, директор Техничке школе.



Први човјек града Бијељина, Љубиша Петровић, бираним ријечима се осврнуо на хисторијски значај и улогу коју је Техничка школа играла у Семберији током претходиних стотину година. Подсјетио је на обавезу цјелокупне заједнице да своје младе храбри и подстиче да слободно мисле, сумњају и преиспитују свијет око себе, да експериментишу, да не одустају послије неуспјеха, да нуде рјешења за проблеме...

-Поштовани пупиновци, ученици и професори, срећан вам први вијек успјеха и посвећености. Наставите да будете претходници и људи који стварају будућност“, честитао је на крају свог обраћања градоначелник Петровић.

Семберија инфо