НИНДЖА УСКОРО ПРЕД СУДОМ У ВИКЕНДИЦУ КОД БИЈЕЉИНЕ УЗИДАО ОРУЖЈЕ :: Semberija INFO ::

 

НИНДЖА УСКОРО ПРЕД СУДОМ У ВИКЕНДИЦУ КОД БИЈЕЉИНЕ УЗИДАО ОРУЖЈЕ


Foto

Неџаду Марошлићу, званом Нинџа, ускоро би требало да почне суђење након што је полиција у његовој кући у Бијељини открила право илегално складиште оружја и војне опреме, потврђено је за Српскаинфо.
Марошлић је означен као веома опасна особа, која је борави у Њемачкој, а мјесто пребивалишта има у БиХ и због чега му је  крајем прошле године продужен притвор.
 
Окружно јавно тужилаштво у Бијељини је против Марошлића подигло оптужницу због кривичног дјела недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја.
 
Код њега је том приликом пронађено на десетине пушка, митраљези, на десетине хиљада метака, ножеви и друге ствари.
 
Викендица у Јањи код Бијељине Марошлића претресена је почетком марта прошле године и том приликом полиција је пронашла и већу количину војне муниције и војне опреме, укључујући униформе, панцире, шљемове и капе, а чије израђивање, набављање, ношење или држање грађанима уопште није дозвољено.

Акцију против Марошлића у марту су извели  припадници Министарства унутрашњих послова Републике Српске у сарадњи са Граничном полицијом БиХ.


Оружје је било веома добро сакривено. Он је имао викендицу у Јањи код Бијељине, а која се налази на обали ријеке Дрине. У зидове викендице он је сакрио оружје и муницију и сазидао да се не може примијетети. На срећу полиција је имала информације, гдје је оружје сакривено – каже наш извор.
 
Он додаје да је пронађено оружје било у веома добром стању, односно да је све било подмазано и могло се одмах и користити.
 
– Није познато како је Марошлић набавио оружје, али ни која је била његова намјера и шта је планирао са њим. Према неким мишљењима, овде се могло радити и о тероризму, али је случај окарактерисан као недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја – истиче наш саговорник.


У Окружном јавном тужилаштву Бијељина рекли су да је оптужницу против Марошлића потврдио Основни суд у том граду.
 
– Оптужени је у скривеним и узиданим мјестима у стамбеном и таванском простору држао оружје, муницију и друга борбена средства и то седам полуаутоматских пушака, четири пушкомитраљеза „М72“,  један снајпер „М76“ са руском оптиком марке „Викл“ , као и један снајпер „Застава Крагујевац“ са оптиком марке „Зрак“ – наведено је у оптужници.
 
Осим тога код њега је пронађено и 11 аутоматских пушака „М70“ и једна  аутоматска пушка непознатнатог произвођача.
 
– У претресима су нађена и два аутомата “М56“, један аутомат „М49/57“ , једна  пушка „М48“, као и пушка модел „ЦЕ43“ и карабин „Горење пушкарна Крањ“. Нађена су два кратежа ловачке пушке, као и механизам за окидање аутомата непознатог произвођача – прецизирано је у оптужници.
 
Када је ријеч и о муницији, до сада веће количине муниције нису заплијењене код једне особе.
 
Приликом претреса викендице Марошлића полиција је пронашла 30.184 метка различитог калибра, 285 оквира за муницују од различитог оружја, 40 комада рапова и војних торби.
 
– Нађена су и три пригушивача за аутоматско оружје, осам електичних детонаторских каписли, једну машину за пуњење реденика муниције за митраљез, 26 комада тромблонских наставка за аутоматску и полуаутоматску пушку, као и 12 ножева за пушке – пише у оптужници која ја подигнута против Марошлића.
 
Након хапшења Марошлића огласио се тада и градоначелник Бијељине Љубиша Петровић који је изразио је забринутост због проналаска велике количине наоружања и војне опреме у Јањи.

(Српска Инфо)