ТЕХНИЧКА ШКОЛА "МИХАЈЛО ПУПИН" ОБИЉЕЖИЛА ШКОЛСКУ СЛАВУ :: Semberija INFO ::

 

ТЕХНИЧКА ШКОЛА "МИХАЈЛО ПУПИН" ОБИЉЕЖИЛА ШКОЛСКУ СЛАВУ


Школска слава, посвећена првом српском просвјетитељу Светом Сави, обиљежена је свечано и у Техничкој школи "Михајло Пупин".

-Савиндан је више од празника. То је оно што нас прати током цијеле године јер нас његова дјела усмјеравају на прави пут а то је пут образовања и усмјеравања наших ученика", рекао је Миленко Максимовић, директор Техничке школе.

Он је подсјетио присутне да је ова школа прошле године обиљежила велики јубилеј, 100 година постојања и рада Техничке школе у Бијељини као и да је, поводом Дана Републике од стране предсједнице Републике Српске награђена Орденом Његоша првог реда.

Обиљежавању школске славе присуствовао је и градоначелник Љубиша Петровић који није пропустио прилику да нагласи важност образовања и значаја Техничке школе у том процесу.

-У светосављу све креће, све опстаје, све се надограђује и све напредује. Ово је прилика да се у једној свечарској атмосфери увјеримо у резултате рада Техничке школе "Михајло Пупин" јер данас овдје сједе бројни некадашњи ученици ове школе. Сада су то академски грађани нашег друштва, професори и стручњаци у својим пословима што нам говори да је ова школа на добром светосавском путу промоције образовања", истакао је градоначелник Града Бијељина и пожелио да и у будућности ова школа буде мјесто образовања квалитетних стручњака.
 
Семберија инфо