У УГЉЕВИЧКИМ ШКОЛАМА ПРОСЛАВЉЕН СВЕТИ САВА :: Semberija INFO ::

 

У УГЉЕВИЧКИМ ШКОЛАМА ПРОСЛАВЉЕН СВЕТИ САВА


Свети Сава, школска слава, данас је прослављен у три основне школе и Средњошколском центру у Угљевику.
Начелник Угљевика Василије Перић честитао је свим ученицима и просвјетарима крсну славу, поручивши да увијек буду на светосавском путу.

"Светосавље је дио нас, дио нашег духовног бића и учи нас да са пуно љубави и са вјером у Бога чинимо све како би овдје, у општини Угљевик, стварали квалитетније услове за живот свих нас и да бисмо својим трудом, радом и енергијом доприносили да нам свима буде боље", рекао је новинарима Перић.



Перић је присуствовао слави у Основној школи "Филип Вишњић" у Доњој Трнови, гдје је и кумовао.

Ученици су извели културно-умјетнички програм посвећен првом српском архиепископу, светитељу и просвјетитељу - Светом Сави.

Ученицима и наставницима славу је честитао и директор Основне школе "Филип Вишњић" Вујо Марковић, који је напоменуо да ову школу похађају 203 ученика, распоређена у 19 одјељења.

Лијеп гест одборника и мјештанина у Тутњевцу

Одборник у Скупштини општини Угљевик Гавро Милошевић и Далибор Јовановић који су мјештани Тутњевца код Угљевика, даровали су слатке пакетиће за 21 ученика који похађају основну школу у овом подмајевичком мјесту.

Након обреда ломјења славског колача, Милошевић и Јовановић указали су ученицима и њиховим наставницима да чувају ријеч и дјело Светог Саве.