ОК „РАДНИК“ НЕ КРИЈЕ ШАМПИОНСКЕ АМБИЦИЈЕ :: Semberija INFO ::

 

ОК „РАДНИК“ НЕ КРИЈЕ ШАМПИОНСКЕ АМБИЦИЈЕ


Foto
Предстојећег викенда наставља се такмичење у одбојкашкој Премијер лиги БиХ. Одбојкашки клуб „Радник“ из Бијељине је први дио сезоне завршио на четвртом мјесту на табели гдје су у 12 кола забиљежили седам побједа и пет пораза.

Првенство настављају утакмицом против ОК „Борац М:тел“ која ће се одиграти у недјељу, 30. јануара у 16 часова у Дворани гимназије. У дуелу ове двије екипе у првом дјелу сезоне бањалучка екипа је извојевала тијесну побједу од 3:2 у сетовима тако да се одбојкаши ОК „Радник“ с правом надају реваншу. Дерби овог кола ће се моћи пратити у директном телевизијском преносу на каналу БХТ.

-Зимску паузу смо јако добро искористили. У периоду припрема највећи број дана смо тренирали два пута дневно. Оно што је јако важно, у екипи нема повријеђених. Атмосфера је одлична пред наставак такмичења“, рекао је капитен и тренер екипе Владимир Милићевић.

Прољетни дио сезоне се састоји од шет кола регуларног дијела такмичења након чега слиједи плеј оф у којем ћемо добити шампиона Премијер лиге БиХ. Циљ бијељинског премијерлигаша је пласман у плеј оф а затим напад на титулу државног првака.



-На почетку сезоне, Владо и ја смо направили рокаду. Ја сам се вратио на клупу а Владимир је преузео дужност другог тренера и капитена екипе. Што се тиче одбојкаша, сачували смо све чланове екипе из јесењег дијела првенства. Појачали смо се одбојкашем који је прије неколико година двије сезоне носио дрес ОК „Радник“. Ради се о Данилу Вуковићу који игра на позицији коректора а који је претходну годину и по наступао у Суперлиги Хрватске за ОК „Рибола Каштела“. Његов долазак је додатно појачао конкуренцију у екипи и повећао квалитет који ће нам бити потребан да остваримо зацртане циљеве“, изјавио је Дарко Манојловић, тренер ОК „Радник“.

Манојловић је нагласио да је финансијска ситуација у клубу стабилна те да су сви трошкови настали током 2021. године уредно сервисирани. У току су преговори са једним спонзором, чијом подршком ће се финансијска ситуација у клубу консолидовати и устабилити за наредних неколико сезона.

Један од ослонаца екипе је Александар Ђурић који сматра да су иза екипе напорне припреме које су имале за циљ постизање форме и уигравање екипе за реализацију високих амбиција ОК „Радник“.

-Као што је већ речено, наш клуб ове сезоне има шампионске амбиције и ми смо спремни да те амбиције остваримо“, закључио је Ђурић.

(Семберија инфо)