НЕ СТАВЉАЈТЕ СО НА РАНУ! :: Semberija INFO ::

 

НЕ СТАВЉАЈТЕ СО НА РАНУ!


Foto
Док 15. маја 1992. године горе тијела припадника ЈНА на Брчанској малти, док рањени војници и цивили који су се мирно повлачили из Тузле моле за помоћ и умиру у мукама, новинар Златко Дукић у преносу уживо говори -...'ладно пиво немамо, а тако би добро дошло...“.
 
Исти тај Златко Дукић, драги наши Бијељинци, сутра долази у Центар за културу „Семберија“ како би представио свој роман „Бјегунци“! Повод је промоција књиге Јусуфа Трбића „Разарање Босне“, а гост Златко Дукић сједиће без гриже савјести у срцу Семберије која је у току и након Одбрамбено-отаџбинског рата, уз Зворник и Угљевик, примила више од 20.000 тузланских Срба.
 
Завичајно удружење Тузлака у Бијељини огорчено је најавом Дукићевог доласка и позивамо Градску управу града Бијељине  и директора Центра за културу „Семберија“  да смјеста откажу најављену промоцију.
 
Подсјећамо да су 15. маја 1992. године муслиманске јединице у Тузли напале колону Југословенске народне армије и, према званичним подацима, убиле најмање 54 војника, а раниле 44, прекршивши договор према којем је колона требало мирно да напусти град.
 
Завичајно удружење Тузлака из Бијељине, нажалост, примјећује да смо склони заборављању, па нас не изненађује што је прије неколико вечери гост на једној бањалучкој телевизији био предсједник Удружења „БХ новинари“ Марко Дивковић, исти онај Дивковић који је заједно са Дукићем преносио уживо напад на „Тузланску колону“ и додао како би им пиво значило „...да се уз овај ватромет расхладе...“
 
Међутим, протјерани Тузлаци не заборављају! Не заборављамо плач мајки, угљенисана тијела младића који су тек закорачили у живот, домове које смо напустили... Не заборављамо мајку Мару која је сахранила двије нагорјеле кости сина Горана Јокића, који није стигао са одслужења војног рока у Пожарницу, гдје су га чекали дјевојка и заказана свадба.
 
Зато, још једном позивамо да сутрашња промоција (31. јануар, у 18.00 часова), на којој би требало да се појави и Златко Дукић, ПОД ХИТНО БУДЕ ОТКАЗАНА, јер ћемо у супротном позвати све наше Тузлаке који живе у Бијељини да се окупе испред Центра за културу и спријече срамотно Дукићево појављивање!
 
Завичајно удружење Тузлака у Бијељини!