ПРЕДСТАВЉАМО КАНДИДАТЕ ЗА НАЈБОЉЕГ ТРЕНЕРА ГРАДА БИЈЕЉИНА 2021. ГОДИНЕ :: Semberija INFO ::

 

ПРЕДСТАВЉАМО КАНДИДАТЕ ЗА НАЈБОЉЕГ ТРЕНЕРА ГРАДА БИЈЕЉИНА 2021. ГОДИНЕ


У току је процес избора најбољих спортиста Града Бијељина за 2021. годину. Ускоро слиједи церемонија званичног проглашења најбољих и најуспјешнијих спортиста, спортских екипа, тренера и спортских радника. У наредних неколико текстова представићемо јавности номиноване по категоријама.
За најуспјешнијег тренера стигло је десет пријава: Игор Михајловић (кошарка), Синиша Зарић, Горан Ивковић, Милорад Марковић (карате), Миомир Трифковић (рукомет), Димитрија Јовановић (кик-бокс), Свјетлан Вујадиновић (теквондо), Драган Јевтић (фудбал), Владимир Ђокић (џудо) и Борислав Глигорић (бокс).

Игор Михајловић (кошарка)
Игор Михајловић је дугогодишњи кошаркашки тренер и селектор репрезентације Републике Српске у кошарци. Са Кошаркашким клубом „Радник“ остваривао је запажене резултате у претходним годинама.
Освајао је Прву лигу Републике Српске и успјешно водио  клуб у Премијер лиги БиХ. Са јуниорима КК „Радник“ био је првак БиХ.
Оснивач је Омладинског кошаркашког клуба „КОШ“ који окупља велики број младих талентованих кошаркаша. Својим преданим радом учинио је много за развој КК „Радник“ и развој младих кошаркаша у нашем граду.

Синиша Зарић (карате)
Синиша Зарић је рођен 23.05.1978. године у Тузли. Завршио је Вишу тренерску школу у Новом Саду. Носилац  је црног појаса (4. Дан). Као члан Карате клуба “Пантери“ почео је да гради своју каријеру. Учествовао је на бројним државним, европским и свјетским такмичењима одакле је донио бројна одличја. Био је европски првак 2004. године. Исте године  проглашен је за спортисту Града Бијељина док је у избору за спортисту године Републике Српске освојио треће мјесто.
Данас води старије узрасне категорије у матичном клубу и успјешно их припрема за освајање медаља. И даље намјерава да се бави каратеом и да обучава дјецу тој племенитој вјештини. Заслужан је за бројне резултате младих каратиста као што су Лука Вуковић, Бранко Живковић, Тања Ђокић, Миле Иванић и још многих других.

Горан Ивковић (карате)
Горан Ивковић је рођен 01.04.1974. године у Тузли, носилац је црног појаса 3. Дан, тренер КК "УНСУ" Бијељина. Свјетски лиценцирани тренер првог степена. Са својим такмичарима је током 2021. године остварио сљедеће резултате:
-Иван Кнежевић, бронзана медаља у категорији дјечака у Свјетској карате1 лиги за младе у Венецији,
-Марија Гавриловић, сребрена медаља у конкуренцији дјевојчица на Балканском првенству у Поречу,
-Александар Ивковић, сениорски првак Републике Српске,
-Анђела Кнежевић, јуниорска првакиња Републике Српске и вицепрвакиња БиХ. Учесник Европског првенства у Финској.
-Милица Миа Вујић, првакиња БиХ у категорији дјевојчица,
-Саша Недић, У21 сениорски вицепрвак Републике Српске, бронзани на првенству БиХ,
-Марија Трифковић, првакиња Републике Српске и бронзана на Првенству БиХ у конкуренцији дјевојчица,
-Иван Кнежевић, првак Републике Српске и бронзани на Првенству БиХ,
-Марија Гавриловић, првакиња РС и бронзана на Првенству БиХ у конкуренцији дјевојчица,
-Урош Радан, јуниорски вицепрвак Републике Српске,
-Вукашин Трипуновић, вицепрвак РС у конкуренцији дјечака,
-Милица Мијић, првакиња РС у конкуренцији дјевојчица (КАТЕ),
-Марија Мијић, првакиња РС у конкуренцији дјевојчица (10 година).

Милорад Марковић (карате)
Рођен је 23.06.1967. године. Од најмлађих дана је везан за карате. Најтрофејнији је карате тренер који је освојио седам свјетских медаља а посљедњих година, са својим такмичарима је учесник балканских, европских и свјетских првенстава. У 2021. години је имао два учешћа на Европском првенству, са Луком Јовановићем и Саром Калајџић. Са мушком екипом КК „Шампиони“ учествовао је на Свјетској карате1 лиги за младе у Венецији, гдје је Александар Новицки освојио златну медаљу.

Миомир Трифковић (рукомет)
Рођен је 03.05.1980. године у Бијељини. Основну и средњу школу завршио у Бијељини. Факултет за физичку културу завршио у Источном Сарајеву. Рукометом се почео бавити 1994. године, прошао све омладинске селекције у РК „Бијељина“ и наступао за јуниорску репрезентацију Републике Српске. Након тога је дуги низ година играо у сениорској екипи РК “Бијељина“ а двије сезоне наступао је у дресу зворничке Дрине. Завршивши успјешну играчку каријеру постаје тренер млађих категорија у ЖРК „Радник“ Бијељина. Врло брзо преузима позицију шефа стручног штаба сениорске екипе. У сезони 2012/13. клуб осваја Прву лигу Републике Српске за рукометашице и пласман у Премијер лигу Босне и Херцеговине. У 2021. години, на крају јесењег дијела Прве лиге РС за жене ЖРК „Радник“ на челу са тренером Миомиром Трифковићем заузима другу позицију на табели, са истим бројем бодова као и првопласирана екипа.

Димитрија Јовановић (кик-бокс)
Рођен је 22.06.1975. године у Тузли, а током 2021. године са својим такмичарима је постигао значајне резултате на основу којих га је Кик-бокс савез Босне и Херцеговине прогласио за најуспјешнијег тренера – ринговне дисциплине за 2021. годину. Као тренер, Димитрија Јовановић – Рокс, заслужан је за успјехе репрезентативца и кик-боксера Јасмина Рамића у 2021. години. Такође, као тренер репрезентације Босне и Херцеговине у кик-боксу заслужан је за освојено 3. мјесто Славољуба Будеше на Свјетском првенству за сениоре у кик-боксу.
Поред многих признања које је добијао као такмичар, а затим као тренер, Димитрија Јовановић је добио велико признање за најбољег судију на међународном такмичењу „Wako Gran Prix“ 2021. године у Сарајеву и проглашен је за најбољег судију на Првенству Босне и Херцеговине у кик-боксу 2021. годие у Зеници.

Свјетлан Вујадиновић (теквондо)
Рођен је 1987. године у Високом. Од своје девете године тренира теквондо. Носилац је мајсторског звања црног појаса 4. Дан са преко 15 године тренерског искуства. Активан је у Теквондо савезу БиХ и РС. Налази се међу шест тренера у БиХ који имају положену међународну лиценцу (Level 2) захваљујући којој може пратити такмичаре на највишим свјетским такмичењима. Његов ангажман и труд је био главни разлог што је протекле године изабран за тренера кадетске репрезентације Босне и Херцеговине.

Драган Јевтић (фудбал)
Рођен је 25.07.1968. године у Бијељини. Са клупе успјешно води Женски фудбалски клуб „Радник – Бумеранг“. Од 2015. године је селектор женске јуниорске репрезентације БиХ са којом је прошле године направио историјски резултат пласиравши се у Елитни ранг квалификација за Европско првенство. У 2021. години, са јуниорском репрезентацијом БиХ одиграо је 11 утакмица и остварио 11 побједа.

Владимир Ђокић (џудо)
Рођен је 30.05.1982. године. Члан је Џудо клуба „Пантер“ Бијељина од 1994. године. По занимању професор физичке културе и тренер џудоа, носилац је мајсторског појаса 4. Дан, спортски директор џудо клуба „Пантер“ Бијељина. Оснивач међународног турнира „Трофеј Пантера“ Бијељина.
У 2021. години је постигао сљедеће резултате: Полетарци, шампиони Републике Српске и шампиони БиХ. Млађи пионири, бронзани у Републици Српској и вицешампиони БиХ. Старији пионири, трећи у БиХ. Старије пионирке, вицешампионке Републике Српске. Кадеткиње, шампионке Републике Српске. Млађи сениори, (У23) вицешампиони Републике Српске и млађе сениорке, (У23) треће у Републици Српској.Сениори, вицешампиони Републике Српске и трећи у БиХ.
На Првенствима Републике Српске џудисти Пантера су освојили 42 медаље (14, 10, 18), док су на Првенствима БиХ освојили 30 медаља (9, 10, 11). У овој години Џудо клуб „Пантер“ има 19 репрезентативаца БиХ/РС.

Борислав Глигорић (бокс)
Као главни тренер Боксерског клуба „Радник“ у току 2021. године његови резултати су сљедећи: екипни шампион Премијер лиге БиХ са Боксерским клубом „Радник“, тренер репрезентације БиХ за школарце на Европском првенству на коме је Дуња Вуксић освојила бронзану медаљу, тренер Алена Рахимића који је освојио златну медаљу на Балканском првенству и сениорском првенству БиХ, тренер Леа Цвитановића који је освојио златну медаљу на сениорском првенству БиХ.

Семберија инфо