ПРЕДСТАВЉАМО КАНДИДАТЕ ЗА НАЈПЕРСПЕКТИВНИЈЕГ МЛАДОГ СПОРТИСТУ ГРАДА БИЈЕЉИНА 2021. ГОДИНЕ :: Semberija INFO ::

 

ПРЕДСТАВЉАМО КАНДИДАТЕ ЗА НАЈПЕРСПЕКТИВНИЈЕГ МЛАДОГ СПОРТИСТУ ГРАДА БИЈЕЉИНА 2021. ГОДИНЕ


Foto
У току је процес избора најбољих спортиста Града Бијељина за 2021. годину. Ускоро слиједи церемонија званичног проглашења најбољих и најуспјешнијих спортиста, спортских екипа, тренера и спортских радника. У наредних неколико текстова представићемо јавности номиноване по категоријама.

У категорији најперспективнијих младих спортиста, стручни жири је прихватио номинацију 24 кандидата: Стефан Живановић (рукомет), Андреј Аћимовић, Никола Ђорђић (кошарка), Софија Ракић (стрељаштво), Ема Ковач, Митар Јовашевић, Сергеј Кулишић, Зоран Благојевић (атлетика), Страхиња Благојевић, Лука Бодирогић, Владимир Крављача (теквондо), Ивана Кићановић, Никола Дрљић (одбојка), Радуловић Лана (фудбал), Јована Ђурић, Милан Добранић (џудо), Дуња Вуксић, Саша Спасојевић (бокс), Лазар Лазић, Марија Гавриловић, Милица Миа Вујић, Анђела Кнежевић, Иван Кнежевић, Александар Новицки (карате).
 
Стефан Живановић (рукомет)
Рођен је 2006. године. Кадетски је репрезентативац Републике Српске. Као врло млад и талентован рукометаш у 2021. години је прикључен првом тиму РК „Бијељина“. У сезони 2021/22. већ је постигао 27 голова у Првој М-тел лиги Републике Српске за рукометаше. На турнирима у 2020. и 2021. години на којим је наступао за РК „Бијељина“ једном  је био најбољи стријелац турнира, четири пута је био у идеалним седморкама а једном је проглашен за најбољег играча турнира. Тренери РК „Бијељина“ у наредној сезони 2022/23. очекују пуну афирмацију Стефана Живановића у сениорској конкуренцији.

Андреј Аћимовић (кошарка)
Натупа за млађе селекције Кошаркашког клуба „Радник“. Током 2021. године је, иако у кадетском узрасту, са јуниорима Радника освојио бронзану медаљу на турниру гдје је био један од најзапаженијих кошаркаша на терену. О његовом таленту и квалитету говори чињеница да је један од ријетких са ових простора који је позван да учествује на турниру Евролиге који ће се одржати у Минхену.

Никола Ђорђић (кошарка)
Рођен је 22.12.2004. године у Бијељини. Кошарком се бави шест година. Прошао је све узрасне селекције КК „Будућност БН“ са којим је био првак РС (пионири) и првак БиХ (кадети). Наступа и за сениорски тим КК „Будућност БН“. Игра на позицији бека шутера.

Софија Ракић (стрељаштво)
Рођена је 2008. године. Наступа за Стрељачки клуб „ТРБ“ у дисциплини ваздушни пиштољ. Њени резултати у 2021. години:
-Јуниорски првак БиХ за 2021., 
-Побједник сениорске Премијер лиге БиХ 2021., 
-Побједник кадетске лиге БиХ 2021., 
-Побједник пионирског првенства Србије 2021., (наспупила ван конкуренције),
-1. мјесто на „Walther Youth Cup“ Смедерево – дисциплина микс (међународни турнир, учествовало 10 земаља и 270 такмичара),
-3. мјесто у јуниорској категорији „Турнир Иштван Пољанац“ Београд (међународни турнир, учествовало 9 земаља и 170 такмичара),
-Државни рекордер БиХ у сениорској конкуренцији,
-Државни рекордер БиХ у јуниорској конкуренцији,
-Државни рекордер БиХ у кадетској конкуренцији,
-Државни рекордер БиХ у дисциплини МИХ у сениорској и јуниорској конкуреницији.
 
Ема Ковач (атлетика)
Рођена је 15.01. 2008. године у Бијељини, ученица осмог разреда ОШ „Кнез Иво од Семберије“. Атлетиком се активно бави четири године, а као такмичар учествује на разним атлетским догађајима већ три године. Ема је члан Атлетског клуба „Атлетик“ из Бијељине. У категорији је „Млађа пионирка“ а  такмичи се поред своје и у двије старије узрасне категорије „Старији пионири“ и „Млађи јуниори“.
На Појединачном првенству Босне и Херцеговине у категорији „Млађи пионири“ у дисциплини 600 метара, освојила је прво мјесто и добила титулу Првака БиХ за 2021. годину. На истом првенству се такмичила у категорији „Старији пионири“ у дисциплини 600 метара (освојила прво мјесто) и у категорији „Млађи пионири“ у дисциплини 60 метара (освојила друго мјесто). На Појединачном првенству Босне и Херцеговине у кросу у категорији „Млађи пионири“ у дисциплини на 1000 метара, освојила је такође прво мјесто док је у категорији „Млађи јуниори“ у дисциплини 800 метара  освојила друго мјесто. На Појединачном првенству Републике Српске у категорији „Млађе пионирке“ у дисциплини 600 метара освојила је прво мјесто и добила титулу Првака Републике Српске за 2021 годину. На истом турниру у категорији „Старије пионирке“ у дисциплини 600 метара освојила је прво. На међународном дворанском митингу под називом „5. Митинг будућих шампиона“ (Београд 2021), у дисциплини на 800 метара освојила је прво мјесто.
На ИААФ Свјетској бодовној листи за атлетичаре до 18 година од могућих 1000 освојила је 841 бод што је сврстава у категорију наперспективнијх спортиста свијета. На манифестацији под називом „Вече атлетике“ у организацији Атлетског савеза Републике Српске Ема Ковач је проглашена за најбољу атлетичарку Републике Српске за 2021. годину у категорији „Млађе пионирке“.

Сергеј Кулишић (атлетика)
Рођен је 12.09.2015. године. Атлетиком се у АК „Академац“ бави непуне двије године и већ је постигао запажене резултате:
-вицеправак РС за млађе цицибане у кросу (600м),
-два прва мјеста (категорије 60м и 200м) –Цицибански митинг Прњавор,
-прво мјесто на 6. Уличној трци у Угљевику – 200м цицибани,
-прво мјесто у штафети (4x50м) –Првенство РС за цицибане Бањалука 2021,
-прво мјесто на Првенству РС у кросу – Власеница 2021.,
-прво мјесто на 200м, Јесењи крос Прњавор 2021.,
-прво мјесто на Кросу Партизана, Београд 2021.

Зоран Благојевић (атлетика)
Рођен је 14.01.2012. године. Атлетиком се бави двије године и за тако кратко вријеме постао је најодликованији атлетичар у свом узрасту у АК „Академац“. Освојио је друго мјесто на Екипном првенству РС у кросу, треће мјесто на Међународној уличној трци у Прњавору, прво мјесто на 60м и друго мјесто на 300м на Цицибанском митингу у Прњавору, прво мјесто на Првенству РС у штафети (4x50м). На истом турниру је освојио прво мјесто у дисциплини 200м и друго мјесто у трци на 60м. Освојио је бронзану медаљу на Првенству БиХ у кросу на 1000м у старијој конкуренцији од своје те прво мјесто на Уличној трци у Власеници.

Митар Јовашевић (атлетика)
Рођен је 04.02.2006. године у Бијељини. У својој узрасној категорији доминира на атлетским стазама Републике Српске у више дисциплина. Вишеструки је првак РС и вицепрвак БиХ, државни рекордер БиХ у дворани на 300 метара (Београд 2021) и рекордер РС на 200 метара у својој категорији. Освојио је два прва мјеста на Првенству РС (100м и 300м) у Требињу 2021. а на Свјетским школским играма у Београду, наступајући за селекцију Републике Српске освојио је бронзану медаљу у комбинованој штафети на 300 м. На Митингу будућих шампиона (Београд 2021) освојио је сребрену медаљу на 200 м.

Страхиња Благојевић (теквондо)
Рођен је 09.11.2010. године. Теквондо тренира четири године у ТКД клубу „СОКОЛ“. Међу најзначајнијим резултатима које је постигао у току 2021. године: постао је првак Републике Српске, првак Босне и Херцеговине и освојио друго мјесто на Међународном турниру „Imperium OPEN“ у Београду.

Лука Бодирогић (теквондо)
Рођен је 2007. године а теквандоом се бави од 2013. године. Током 2021. године у кадетској конкуренцији освојио је бронзану медаљу на Балканском првенству у Букурешту, сребрену медаљу на Првенству БиХ, златну медаљу на Првенству РС. На Г1 турниру „Bosna OPEN“ који се бодује за европска и свјетска првенства освојио је сребрену медаљу.

Владимир Крављача (теквандо)
Рођен је 2010. године. У 2021. години је учествовао на седам такмичења  и освојио седам златних медаља: на државном првенству БиХ, на Купу БиХ, на Првенству РС, на Међународним турнирима у Нишу, Приједору, Београду и Новом Саду.

Ивана Кићановић (одбојка)
Рођена је 24.03.2006. године у Бијељини. Завршила основну школу „Јован Дучић“ са одличним успјехом и као најбољи ђак своје генерације. Похађа  први разред Средње техничке школе „Михајло Пупин“.
Одбојку је почела тренирати прије шест година у Одбојкашком клубу „Либеро“ у Бијељини. Одмах је била запажена и значајно се истицала у игри. То су препознали искусни одбојкашки стручњаци из Одбојкашког савеза Србије и позвали је на учешће на кампу за перспективне младе одбојкашице, Караташ 2019. На многим турнирима је добила признања за најбољег примача сервиса, поентера и сл. Најзначајније резултате је постигла 2021. године као капитен пионирске селекције ОК „ Либеро“. Ова селекција је заузела прво мјесто на нивоу Републике Српске, а затим и  Босне и Херцеговине. Ивана је проглашена за најбољу играчицу у пионирској конкуренцији у РС, а затим и у цијелој БиХ. Са јуниорском селекцијом ОК ,,Либеро“ освојила је треће мјесто на нивоу Републике Српске. Истовремено, пионирке из ОК „ Либеро“ са Иваном као капитеном учествују на Играма младих и освајају прво мјесто на нивоу БиХ, а затим учествују на међународним Играма младих у Сплиту.

Никола Дрљић (одбојка)
Рођен је 2002. године. Члан је Одбојкашког клуба „Радник“. Капитен је јуниорске селекције ОК „Радник“ и члан јуниорске одбојкашке репрезентације Босне и Херцеговине.

Лана Радуловић (фудбал)
Рођена је 02.11.2005. године у Броду. Фудбал у ЖФК „Радник“ тренира четири године. За тај период успјела је да се, у конкуренцији старијих дјевојчица, избори за стандардну фудбалерку у сениорској селекцији клуба. Са кадеткињама ЖФК „Радник“ 2021. године освојила је вицешампионску титулу и проглашена за најбољу кадеткињу у БиХ. Стандардна је у женској кадетској репрезентацији БиХ са којом је изборила учешће на Европском првенству. У 2021. години је дебитовала и у саставу сениорске репрезентације БиХ.

Јована Ђурић (џудо)
Рођена је 20.01.2008. године у Бијељини, чланица Џудо клуба „ Пантер“ Бијељина. Репрезентативка је Републике Српске и Босне и Херцеговине. Ученица је осмог разреда Основне школе “Свети Сава“ Батковић.
У 2021. години постигла  је сљедеће спортске резултате:
-1. мјесто Првенство Републике Српске за пионирке, Пале,
-1. мјесто Првенство БиХ за пионирке, Лакташи,
-1. мјесто Међународни турнир „Трофеј Беочина“,
-1. мјесто Међународни турнир „Трофеј Пантера“, Бијељина,
-1. мјесто Међународни турнир  „Куп Берковића“,
-2. мјесто Међународни турнир „Куп Источне Илиџе“,
-3. мјесто Међународни турнир „Трофеј џудо клуба Партизан“, Београд,
-3. мјесто Међународни турнир „Милош Остојић“, Ист.Сарајево,
-3. мјесто Међународни турнир „Куп жандамерије Београд“.

Милан Добранић (џудо)
Рођен је 03.03.2004. године у Требињу, члан је Џудо клуба „Пантер“ Бијељина. Џудом се бави 11 година, носилац је црног појаса 1. Дан. Репрезентативац је Републике Српске и Босне и Херцеговине. Ученик је Техничке школе „Михајло Пупин“ у Бијељини.
У 2021. години постигао је сљедеће спортске резултате:
-1. мјесто Првенство Републике Српске за кадете, Требиње,
-1. мјесто Првенство Републике Српске за сениоре, Бања Лука,
-1. мјесто Првенство БиХ за кадете, Витез,
-1. мјесто Првенство БиХ за сениоре, Лукавац,
-1. мјесто Међународни турнир „Трофеј Пантера“, Бијељина.
 Учесник Првенства Европе за кадете у Летонији, као најбољи кадет БиХ учесник ИЈФ тренинг кампа у Швајцарској, учесник Европског купа у Сарајеву. Изабран је међу 10 најперспективнијих спортиста Републике Српске у Бања Луци. Проглашен је најперспективнијим спортистом Џудо савеза Републике Српске. Стипендиста је Министарства породице, омладине и спорта Републике Српске.

Дуња Вуксић (бокс)
Рођенa је 2008. године и такмичи се у женској конкуренцији у узрасту школараца. У 2021. години је постала првак Републике Српске и првак Босне и Херцеговине на званичном републичком и државном појединачном првенству. Освојила је бронзану медаљу на званичном АИБА Европском првенству за школарце одржаном 2021. године, те је на отвореном првенству Србије такође наступала и освојила златну медаљу. Дакле, шампион Републике Српске, Босне и Херцеговине, Србије и трећа у Европи у олимпијском боксу. Једини изгубљени меч у овој години је био за финале на Европском првенству против репрезентативке Русије. Напомена: Дуња је дијете коју издржава тетка, јер нема ни једног родитеља. Одличан је ученик 8. разреда основне школе.

Саша Спасојевић (бокс)
Такмичар Боксерског клуба „Радник“ из Бијељине, 2006. је годиште и такмичи се у јуниорској конкуренцији. У 2021. години је био првак на првенству Републике Српске, првак на државном првенству Босне и Херцеговине, те је на оба првенства добио пехар за најбољег јуниора. Учествовао је на међународним турнирима Великани Славије, Монтенегро Цуп, на Лиги Војводине итд. У 2021. години имао је укупно 13 мечева. Одличан је ученик првог разреда Гимназије „Филип Вишњић“ из Бијељине.

Лазар Лазић (карате)
Рођен је 02.11.2010. године у Бијељини. Члан је Карате клуба „Пантери плус“. Током 2021. године је учествовао на Првенству регије у Модричи гдје је освојио двије златне медаље појединачно и екипно. На државном првенству БиХ освојио је златну медаљу. У Поречу, на Балканском првенству заузео је високо седмо мјесто.

Марија Гавриловић (карате)
Рођена је 09.12.2008. године у Бијељини. Чланица је КК "УНСУ", репрезентативка Босне и Херцеговине и актуелна вицепрвакиња Балкана.
Издвојени најбољи појединачни резултати:
-сребрена медаља у конкуренцији дјевојчица на Балканском првенству,
-бронзана на Првенству БиХ у конкуренцији дјевојчица до 13 година,
-првакиња Републике Српске у конкуренцији дјевојчица 13 година,
-учесник Свјетске карате 1 лиге за младе у Венцеији,

Милица Миа Вујић (карате)
Рођена је 04.11.2009. године у Бијељини. Чланица КК "УНСУ", актуелна првакиња и репрезентативка Босне и Херцеговине. Издвојени појединачни резултати: првакиња БиХ у категорији дјевојчица 12 година, првакиња Републике Српске у категорији дјевојчица 12 година и перспективна спортисткиња града Бијељине за 2020. годину. Издвојени екипни резултати: пионирски женски тим, екипне првакиње Републике Српске и пионирски женски тим, екипне првакиње регије.

Анђела Кнежевић (карате)
Рођена је 07.06.2005. године у Бијељини. Члан КК "УНСУ", актуелна вицепрвакиња БиХ, појединачна и екипна првакиња Републике Српске, репрезентативка Босне и Херцеговине.
Издвојени појединачни резултати: јуниорска првакиња Републике Српске (-48кг), јуниорска првакиња Републике Српске (-53кг), учесник Европског првенства у Финској (репрезентација БиХ), стипендиста Министарства за породицу, омладину и спорт Републике Српске. Издвојени екипни резултати: јуниорски женски тим, екипне првакиње Републике Српске.

Иван Кнежевић (карате)
Рођен је 09.07.2008. године у Бијељини. Члан КК "УНСУ", репрезентативац Босне и Херцеговине, освајач бронзане медаље у Свјетској карате1 лиги за младе у Венецији 2021. Издвојени појединачни резултати: бронзана медаља у категорији дјечака (-40кг) у Свјетској карате1 лиги за младе у Венецији, бронзана медаља на Првенству БиХ у конкуренцији дјечака 13 година (-40кг), првак Републике Српске у конкуренцији дјечака 13 година (-40кг).  Издвојени екипни резултати: пионирски мушки тим, екипни прваци Регије.

Александар Новицки (карате)
Рођен је 14.12.2004. године у Бијељини. Члан карете клуба „Шампиони“. У 2021. години је остварио највећи успјех у досадашњој каријери – постао је првак свијета у јуниорској категорији (+76кг) на Свјетској лиги 1 за младе каратисте. Репрезентативац је Босне и Херцеговине и освајач бројних домаћих и међународних турнира.
 
(Семберија инфо)