ПРЕДСТАВЉАМО КАНДИДАТЕ ЗА НАЈБОЉЕГ СПОРТСКОГ РАДНИКА ГРАДА БИЈЕЉИНА 2021. ГОДИНЕ :: Semberija INFO ::

 

ПРЕДСТАВЉАМО КАНДИДАТЕ ЗА НАЈБОЉЕГ СПОРТСКОГ РАДНИКА ГРАДА БИЈЕЉИНА 2021. ГОДИНЕ


Foto
У току је процес избора најбољих спортиста Града Бијељина за 2021. годину. Ускоро слиједи церемонија званичног проглашења најбољих и најуспјешнијих спортиста, спортских екипа, тренера и спортских радника. У наредних неколико текстова представљамо јавности номиноване по категоријама.

У конкуренцији за признанје најуспјешнијег спортског радника Града Бијељина у 2021. години налази се осам кандидата: Живорад Секулић (атлетика), Обренко Миљковић, Богдан Ранкић (рукомет), Мира Пилиповић, Бранимир Ђокић (кошарка), Биљана Петровић (фудбал), Горан Ивковић (карате) и Димитрија Јовановић (кик-бокс).
 
Живорад Секулић (атлетика)
Ријеч је о бијељинском атлетичару са 50 година дугим стажом на атлетској стази. Трчао је све дисциплине – од трка на 100 метара до супермаратона на 60 километара. Био је члан Атлетског клуба „Радник“ из Бијељине, касније и секретар овог клуба те организатор прве полумаратонске трке 1980-тих година (гранични прелаз Рача – центар града). Актуелни је предсједник Атлетског клуба „Академац“ у којем улаже велике напоре да бијељинску атлетику дигне на већи ниво. У прилог томе говоре бројне медаље које су млади атлетичари АК „Академац“ освојили на бројним такмичењима у Босни и Херцеговини и Србији.

Обренко Миљковић (рукомет)
Рођен је 1985. године. По занимању је Магистар спорта и физичке културе. Ради као професор физичке културе у О.Ш. „Меша Селимовић“ у Јањи. У РК „Бијељина“ ради као координатор свих млађих селекција. Координатор је и предсједник комисије за омладински рукомет у Рукометном савезу Републике Српске. Дугогодишњи је рукометни судија у Премијер лиги Босне и Херцеговине. Судио је финале Play off-а Премијер лиге Босне и Херцеговине. Као тренер у РК „Бијељина“ у претходној години остварио је запажене резултате у лигама Републике Српске и Босне и Херцеговине. На интернационалним турнирима на којим је водио младе рукометаше РК „Бијељина“ у 2021. години освојио је 12 медаља, од тога три златне, двије сребрене и седам бронзаних. Дао је велики допринос у организацији Рукометног кампа на Јахорини јула мјесеца 2021. и рукометног турнира Бијељина Куп у августу 2021.

Богдан Ранкић (рукомет)
Богдан Ранкић је предсједник Рукометног клуба „Бијељина“ и најзаслужнији за квалитетан рад у клубу. Клуб има све узрасне категорије а сениори РК „Бијељина“ се такмиче у Првој лиги Републике Српске.

Мира Пилиповић (кошарка)
Преко 20 година је дио Кошаркашког клуба „Радник“. Својим радом и ангажовањем пратила је клуб и његове кошаркаше и доприносила свим успјесима које је клуб остваривао. Њена преданост спорту условила је редовне позиве у репрезентацију БиХ са којом је учествовала на бројним великим такмичењима.

Бранимир Ђокић (кошарка)
Предсједник Кошаркашког клуба „Феникс“ Бранимир Ђокић омогућио је кроз бесплатан пројекат „Сви имају једнаке шансе“ континуирано бављење спортом дјеци са тешкоћама у развоју. Пројекат „Сви имају једнаке шансе“ финансира се искључиво из сопствених прихода и уз помоћ анонимних донатора. За двије године колико се пројекат реализује обухваћено је преко 20 дјеце са тешкоћама у развоју, а тренутно тренира 10 дјевојчица и дјечака са тешкоћама у развоју. У 2022. години наставља се реализација бесплатног пројекта за дјецу са тешкоћама у развоју.
За поменути пројекат предсједница Републике Српске поводом 9. јануара Дана Републике и прославе 30 година Републике Српске одликовала је клуб са Плакетом „Свети Стефан“.

Биљана Петровић (фудбал)
Биљана Петровић своју тренерску каријеру гради као тренер у школи фудбала за дјевојчице и дјечаке "Soccer kids Bijeljina" и као Шеф стручног штаба у премијерлигашком ЖФК “Дрина“ из Зворника. Биљана Петровић је рођена 23.05.1986. године у Бијељини, по занимању је дипломирани економиста, предсједник и тренер у школи фудбала "Soccer kids Bijeljina". Pосједује УЕФА-Б тренерску лиценцу. Савезни је судија, судила је мечеве женске Премијер лиге БиХ. Своју фудбалску каријеру Биљана је започела у  ЖНК "Ирис" Зеница. Затим долази у свој град, гдје са капитенском траком на руци са ЖФК "Радник бумеранг" први пут осваја Куп Републике Српске. Пут је даље одводи у ЖФК "Локомотива" из Брчког. Своју љубав према фудбалу, 2011. године је крунисала  формирањем прве школе фудбала за дјевојчице и дјечаке у Босни и Херцеговини. Њена Школа фудбала окупља дјецу у девет узрасних категорија и представља један од најмасовнијих спортских клубова у граду Бијељини.
До сада је кроз школу фудбала прошло више од 2.000 дјевојчица и дјечака из Семберије. За осам година постојања школе фудбала, они су у Бијељину са разних турнира донијели преко 1.000 медаља. Од 2012. године организују турнир "Soccer day's Bijeljina" и тако сваке године у Бијељину доведу на стотине малишана. Процјена је да је по овом основу, за протеклих девет година у Бијељину дошло преко 30.000 посјетилаца како би учествовали на једном од најбољих турнира за дјецу у региону.

Горан Ивковић (карате)
Рођен је 01.04.1974. године у Тузли. Носилац црног појаса 3. Дан, предсјеник УО и Главни тренер Карате клуба "УНСУ" Бијељина, међународни карате судија, члан и предсједник УО Регионалног карате савеза БМСиП, члан УО и Потпредсједник УО КСРС, Свјетски лиценцирани тренер првог степена. Организатор 4. Отвореног карате првенства Града Бијељина (учествовало 49 клубова из 8 земаља са 495 учесника). Организатор појединачног и екипног Првенства Републике Српске за сениоре и сениорке. Члан Организационог одбора Балканског првенства за дјецу до 13 година. Члан Организационог одбора Међународног карате турнира "СРПСКА ОПЕН" - Бања Лука 2021.

Димитрија Јовановић (кик-бокс)
Рођен 22.06.1975. године у Тузли, истакнути је спортски радник, који је по својим великим резултатима познат у Босни и Херцеговини, Европи и свијету, предсједник је и тренер Кик-бокс клуба „Пантер“ из Бијељине од оснивања клуба 12.12.2006. године до данас. Заслужан је за све успјехе Јасмина Рамића, Славољуба Будеше и свих других кик-боксера овог клуба, тренер је репрезентације Босне и Херцеговине, потпредсједник је Комисије за судије Кик-бокс савеза Босне и Херцеговине и савезни судија у кик-боксу, члан је Управног одбора Кик-бокс савеза Републике Српске, предсједник је Комисије за судије Кик-бокс савеза Републике Српске. Кик-бокс савез Босне и Херцеговине прогласио га је за најуспјешнијег тренера – ринговне дисциплине за 2021. годину.

(Семберија инфо)