ВЕЧЕРАС ДОБИЈАМО СПОРТИСТУ БИЈЕЉИНЕ ЗА 2021. ГОДИНУ :: Semberija INFO ::

 

ВЕЧЕРАС ДОБИЈАМО СПОРТИСТУ БИЈЕЉИНЕ ЗА 2021. ГОДИНУ


Процес избора најбољих спортиста Града Бијељина за 2021. годину је у свом финишу. Вечерас слиједи церемонија званичног проглашења најбољих и најуспјешнијих спортиста, спортских екипа, тренера и спортских радника. У претходних неколико текстова представили смо јавности номиноване по категоријама.Завршавамо са приједлозима у још двије категорије.
 
У категорији Најбољи педагог физичке културе стигле су двије номинације.
Удружење педагога физичке културе средњих школа Бијељина, предложило је професорицу Маријану Стевић, за најбољег педагога физичке културе града Бијељина за 2021. годину.
-Наша колегиница већ шест година успјешно води одбојкашку секцију Гимназије „Филип Вишњић“ са којом је у протеклим годинама остварила запажене резултате на републичким такмичењима МОИ РС. Такође, истакла се у организацији многобројних школских, спортских такмичења (општинска, регионална и републичка)“, навели су из Удружења педагога физичке културе.
Успјех остварен од 2016 - 2021. године:
Одбојка (момци) 2016. године, 1. мјесто-Општинско такмичење-Бијељина,
Одбојка (момци) 2017. године, 1. мјесто-Општинско такмичење- Бијељина, 1. мјесто - Регионално такмичење – Бијељина, 2. мјесто - Републичко такмичење - Бијељина (сребрена медаља).
Одбојка (момци) 2018. године, 1. мјесто - Општинско такмичење – Бијељина, 1. мјесто - Регионално такмичење – Зворник, 3. мјесто - Републичко такмичење - Требиње (бронзана медаља).
Одбојка (момци) 2020. године, 1. мјесто-Општинско такмичење – Бијељина, 1. мјесто - Регионално такмичење – Бијељина, (Републичко такмичење није одржано због короне).
Кошарка (момци) 2018. године, 1. мјесто - Општинско такмичење – Бијељина и 1. мјесто - Регионално такмичење – Бијељина.
Са друге стране, Рукометни клуб „Бијељина“ за најбољег педагога физичке културе Града Бијељина предложио је професора Миомира Трифковића.
-Миомир Трифковић је рођен 1980. године. По занимању је професор спорта и физичке културе. Ради као професор физичке културе у Гимназији „Филип Вишњић“ у Бијељини. Ради као тренер у ЖРК „РАДНИК“, са којим је у претходним сезонама био шампион Прве лиге Републике Српске у женском рукомету. Дугогодишњи је рукометаш који је са великим успјехом наступао у РК „Бијељина“ и РК „Дрина“ из Зворника. Као играч наступао је за кадетску репрезентацију Републике Српске“, навео је предлагач, РК „Бијељина“.
 
У конкуренцији Најбољих спортиста у категорији инвалидних лица пристигла су два приједлога:
За најбољег спортисту у овој категорији, од стране три клуба који окупљају спортисте са инвалидитетом, предложен је Велезар Шурбат, члан Стрељачког клуба „РВИ ОРАО“ Бијељина.
 
-Велезар Шурбат је рођен 08.03.1970. године у Високом, завршио је средњу Машинску школу у Сарајеву. Бави се стрељаштвом од 2010. године, 90% РВИ треће категорије, ампутирац десне подлактице.
Велезар Шурбат је 2021. године постигао сљедеће резултате: првак Републике Српске појединачно са новим рекордом Републике Српске (374 круга), затим је освојио  у појединачној конкуренцији прво мјесто у КУП-у Републике Српске, КУП-у БиХ  и прво мјесто на „Хендикеп фесту“.
Са  екипом Стрељачког клуба „РВИ ОРАО“ освојио је 1. мјесто у Лиги и Првенству Републике Српске те КУП-у БиХ“, истакли су предлагачи.
 
На другој страни, Одбојкашки клуб „Радник“ је предложио члана Кошаркашког клуба у колицима „Бијељина“, Страхињу Росуљаша за набољег спортисту у категорији инвалидних лица.
-Страхиња Росуљаш је рођен 24.05.2006  у Бијељини. Кошарком у колицима се бави од 2017. године. Игра за сениорски тим ККК "Бијељина" и неизоставни је дио свих резултата које је клуб остварио“, навео је ОК „Радник“ у својој пријави.