ОЧЕКУЈЕМ КОНСТРУКТИВАН РАД ОДБОРНИКА, КАО И ПРОШЛЕ ГОДИНЕ :: Semberija INFO ::

 

ОЧЕКУЈЕМ КОНСТРУКТИВАН РАД ОДБОРНИКА, КАО И ПРОШЛЕ ГОДИНЕ


Прошла, 2021. година, била је динамична, са одржаних 10 редовних и једном тематском сједницом Скупштине града, чиме је испуњен, претходно, једногласно усвојен план рада, рекао је на конференцији за новинаре, предсједник Скупштине града Александар Ђурђевић. Он је похвалио рад одборника, као и осталих учесника у раду Скупштине.
-Већина дискусија била је коректна и конструктивна, одборници су спремни долазили на сједнице, као и са великим бројем питања и иницијатива. Усвојено је 75 иницијатива, а 40 одборничких питања је упућено разним институцијама, зависно од теме“, рекао је Ђурђевић. Он је нагласио да у току прошле године усвојено 257 различитих тачака дневног реда, као и значајаан број подтачака и других аката.
 
-Усвојена су укупно 664 акта, а од тог броја је, на приједлог градоначелника као овлаштеног предлагача, у скупштинску процедуру упућено 214 дневног реда, од којих је 198 усвојено, а неке су враћене на дораду. Након тога, неке од тачака враћених на дораду су и усвојене, те је укупан број усвојених 202“, појаснио је Ђурђевић и истакао да Скупштина града није кочница било чега и не врши било какве опструкције.

-Једини критеријум у раду Скупштине је да ли су одлуке у интересу грађана или не, а то смо и показали током прошле године“, нагласио је Ђурђевић. Он је посебно издвојио усвојене тачке, а то су регулисање имовинских односа потребнх за изградњу ауто-пута, гасовода, Дринског насипа, субвенције за превоз ученика, смањење цијенене за боравак дјеце у јавним и приватним вртићима, подршка за новорођену дјецу, значајно повећање подршке пољопривредној производњи и повећање здравственој заштити, као и социјалним категоријама грађана.

-Приступили смо и изради великог броја стратешких докумената у граду, а значајно смо подржали студенте, ученике, као и привреднике. Донијели смо одлуку и о бесплатном превозу лица са инвалидитетом, водили смо рачуна и о самозапошљавању младих људи, гдје смо, преко Агенције за мала и средња предузећа омогућили да преко 20 младих, стекну прво запослење и тд.“, рекао је Ђурђевић и додао да је ово само дио усвојених одлука које су у интересу грађана.

-Оно што такође радује је усвајање буџета за 2022. годину, чиме смо обезбиједили услове да град нормално функционише и испуњава своје обавезе према грађанима“, закључио је Ђурђевић и изразио очекивање да ће и у ов
  
ој  години, рад Скупштине бити конструктиван и коректан.
-Прва овогодишња сједница Скупштине града биће одржана у наредних десетак дана, а пред одборницима ће се наћи читав низ важних програма за текућу годину“, најавио је Ђурђевић.

Semberija info