НА УСЛУЗИ ПРИВРЕДИ И МЛАДИМ СТРУЧЊАЦИМА :: Semberija INFO ::

 

НА УСЛУЗИ ПРИВРЕДИ И МЛАДИМ СТРУЧЊАЦИМА


Данас је у Бијељини отворен Иновациони центар за одрживи развој (ИнЦОР). Градска управа Града Бијељина одлучила сена овај начин подржати младе и образоване људе, по узору на бројне градове у региону и Европи. Иновациони центар ће бити мјесто подршке младим, стручним људима који планирају покренути властити бизнис, са фокусом на сектор информационих технологија. Такође, центар ће пружати подршку и привредницима из других области у смислу повећања њихове конкурентности на тржишту и прилагођавања свеприсутним токовима дигиталне трансформације пословања и друштва у цјелини.

-Ову идеју смо добили кроз истраживање које смо радили са младим људима. Они су истакли потребу за постојањем једног оваквог мјеста на подручју Града Бијељина. Посебан потицај су нам дали студенти информационих технологија од којих се преко 50% изјаснило да након завршетка студија планирапокренути властити бизнис. Заиста смо поносни што им овај простор коначно можемо уступити на кориштење“, рекла је Анкица Тодоровић, шефица Одсјека за локални економски развој и европске интеграције Града Бијељина. 

Иновациони центар за одрживи развој настао је као израз дугорочног опредјељења Градске управе да Бијељину учини мјестом на којем ће живјети и радити све више младих и стручних људи.

-Иновациони центар је мјесто на којем желимо окупити младе људе који имају добре бизнис идеје, како би уз обуке које ће се овдје одвијати дошли до знања и вјештина потребних за покретање њиховог првог бизниса. Желимо да ове просторије служе свим људима који долазе са таквим намјерама. Истовремено, центар ће пружити прилику незапосленима, који желе усвојити нова, на тржишту конкурентна знања и вјештине, да их овдје усвоје“, рекао је Љубиша Петровић, градоначелник Бијељине. Он се захвалио свима који су на било који начин допринијели да Град Бијељина од данас има један овакав инкубатор пословних идеја.

Почетак рада Иновационог центра за одрживи развој обиљежиће двије обуке на тему дигиталног маркетинга које су фокусиране на потребе привреде и на захтјеве тржишта рада за новим, модерним вјештинама и знањима. Све обуке у Иновационом центру биће бесплатне. Заинтересовани ће се моћи пријавити путем јавног конкурса.

Семберија инфо