ФОНДАЦИЈА ЛАРА ОБИЉЕЖИЛА 10 ГОДИНА РАДА СИГУРНЕ КУЋЕ :: Semberija INFO ::

 

ФОНДАЦИЈА ЛАРА ОБИЉЕЖИЛА 10 ГОДИНА РАДА СИГУРНЕ КУЋЕ


Foto
За 10 година постојања Сигурне куће Фондације „Лара“, у њој je билa збринутa 221 жртва, 178 жена са дјецом и 48-оро дјеце без родитељског старања, рекла Мирзета Томљановић, техничка координаторица Сигурне куће Фондације „Лара“.

- Последње три године збринуто је 56 особа,  16 дјечака, 23 дјевојчице и 17 одраслих особа. На СОС телефон примили смо 1791 позив и 183 позива на вибер и остале апликације за комуникацију. Тренутно имамо збринутих 11 особа, три одрасле особе и осморо дјеце, од тога су три дјечака и пет дјевојчица“, рекла је Мирзета Томљановић.



Градоначелник Бијељине, Љубиша Петровић рекао је да њихов десетогодишњи јубилеј и велики број присутних људи на обиљежавању истог говори много о њиховом раду и њиховом напретку.

-Свака жена и свако дијете, које су жртве породичног насиља имају сигурно уточиште. Али, то није само током боравка у Сигурној кући, већ и када изађу из ње. Након изласка пружа им се подршка, да постану самосталне, да ступе у радни однос или да започну сопствени бизнис и да на тај начин обезбиједе својој дјеци срећно и безбрижно дјетињство. Насиље у породици велики је проблем нашег друштва, али захваљујући раду Сигурне куће и чланицама Фондације „Лара“, данашње друштво у Бијељини, али и многим локалним заједницама широм РС сигурно љепше, хуманије и праведније“, закључио је градоначелник Петровић.



(Семберија инфо)