ПОЉОПРИВРЕДНИЦИ ДА ПОДНЕСУ ЗАХТЈЕВ ЗА ДОДАТНИХ 100 КМ ЗА МЕРКАНТИЛНУ ПШЕНИЦУ ДО 30. АПРИЛА :: Semberija INFO ::

 

ПОЉОПРИВРЕДНИЦИ ДА ПОДНЕСУ ЗАХТЈЕВ ЗА ДОДАТНИХ 100 КМ ЗА МЕРКАНТИЛНУ ПШЕНИЦУ ДО 30. АПРИЛА


Сви пољопривредни произвођачи по Правилнику о условима и начину оствариваања подршке пољопривредним произвођачима изазваним пандемијом вируса корона требају поднијети поново захтјев за додатних 100 КМ за меркантилну пшеницу, а рок за подношење захтјева  је 30. април 2022. године, напомиње Сретен Вучковић из градског Одјељења за пољопривреду.

„Пољопривредни произвођачи такође могу остварити право на новчану подршку за сјеме кукуруза. За то је потребно попунити захтјев и приложити фактуру са фискалним рачуном. Рок за подношење захтјева је 31. мај 2022 године. За попуњавање захтјева можете се обратити нашем одјељењу за пољопривреду као и Ресору за пружање стручних услуга  подручна једница Бијељина (Интергај)“, додао је Вучковић.

Од додатних мјера произвођачи  имају право на остваривање новчане подршке за  предато воће и поврће, набавку квалитетно-приплодних јуница и узгој товних свиња.

У прилогу линк Правилника.

 ​https://www.vladars.net/sr-SP-Cyrl/Vlada/Ministarstva/mps/Documents/Pravilnik%20o%20uslovima%20i%20na%C4%8Dinu%20podr%C5%A1ke%20poljoprivrednim%20proizvo%C4%91a%C4%8Dima.pdf