ДАНИЈЕЛА ЛАКИЋ, ПРЕДСЈЕДНИЦА АКТИВА ЖЕНА ГРАДСКОГ ОДБОРА СОЦИЈАЛИСТИЧКЕ ПАРТИЈЕ У БИЈЕЉИНИ :: Semberija INFO ::

 

ДАНИЈЕЛА ЛАКИЋ, ПРЕДСЈЕДНИЦА АКТИВА ЖЕНА ГРАДСКОГ ОДБОРА СОЦИЈАЛИСТИЧКЕ ПАРТИЈЕ У БИЈЕЉИНИ


Данијела Лакић изабрана је за предсједницу Актива жена Градског одбора Социјалистичке партије у Бијељини. На Изборној конференцији, која је одржана у присуству 131 делегата, Лакићева се захвалила за подршку и указано повјерење за још један мандат.

Она је истакла да ће у фокусу њеног рада бити унапређење економског статуса жена у Семберији у оквиру пројекта запошљавања и самозапошљавања, борба против насиља над женама, хуманитарне активности и сарадња са другим организацијама жена с циљем афирмације борбе за женска права.

Подршку Активу жена својим присуством Изборној конференцији, која је одржана у Семберском салашу, пружили су и потпредсједник Социјалистичке партије Недељко Јовић и Далибор Стевић, шеф Клуба посланика СП у Народној скупштини Републике Српске. Стевић је рекао да је опредјељење СП већа видљивост жена, да би кроз политичко дјеловање биле ангажованије и на личној афирмацији. Он је, такође, нагласио да је потребно јачати женске капацитете у оквиру општинских и градских одбора партије.
 

Недељко Јовић, који је и предсједник Градског одбора Социјалистичке партије у Бијељини, посебно је захвалио Активу жена за досадашњи допринос у раду Социјалистичке партије. Јовић је истакао да су жене препознатљив дио ове партије, те да ће и даље имати његову пуну подршку у раду у свим активностима које доприносе побољшању положаја жена као стуба породице и друштва.

Социјалистичка партија је странка једнакости и правде, што женама посебно даје прилику да се политички афирмишу и новим идејама освјеже и уљепшају политичку сцену кроз своје дјеловање.