ПОЛИЦИЈА ДАЛА КРВ :: Semberija INFO ::

 

ПОЛИЦИЈА ДАЛА КРВ


Поводом обиљежавања четвртог априла, Дана полиције Републике Српске, службеници ПУ Бијељина током дводневне акција, која ће трајати данас и сутра дариваће најдрагоцјенију течност – крв, онима којима је то најпотребније. На овај начин показују и хумани аспект полицијске професије.

Примаријус др Снежана Гегић, начелник Службе за трансфузијску медицину рекла је да је свака акција даривања крви драгоцјена.

-Ову прилику ћу искористити да се захвалим организаторима и свим даваоцима из ПУ Бијељина у име свих оних којима ће њихова крв спасити живот и омогућити оздрављење“, нагласила је др Гегић.

Александра Марић, портпарол ПУ Бијељина, казала је да ће се у току трајања дводневне акције, одазвати више од  90 припрадника ПУ Бијељина.



-Можемо се похвалити да у нашим редовима имамо и полицијског службеника који је око 70 пута добровољно даривао ову драгоцјену течност. Такође, имамо много младих припадника који први пут даривају крв, а та прва даривања су најдрагоцјенија,“ истакла је Марићева.

Душко Васиљевић, командир Полицијске станице 1, казао је да се као и остале његове колеге одлучио да дарује крв, коју осми пут дарује и да овим хуманим гестом помогне некоме коме је она потребна.

-Полиција, као што ради репресивне ствари, ради и превентивне. Ту је као сервис грађана да помаже унесрећеним лицима, те је ово значајан гест да се покаже и хуманост полиције“, казао је Васиљевић.

Селена Тадић, полицијска службеница, рекла је да је ово још један хумани чин који организује Министарство унутрашњих послова РС.

-Овом приликом моје колеге и ја смо се одазвали да помогнемо некоме и ово је нешто што ће помоћи људима којима је крв потребна. Овом приликом позовем све, да ко год може и ако није припадник Министарства унутрашњих послова РС да се одазове овом хуманитарном позиву“, нагласила је Тадићева и додала да јој је ово друго даривање крви, али прво у Бијељини.

Семберија инфо