ГРАД БИЈЕЉИНА: АПРИЛ - МЈЕСЕЦ ЧИСТОЋЕ :: Semberija INFO ::

 

ГРАД БИЈЕЉИНА: АПРИЛ - МЈЕСЕЦ ЧИСТОЋЕ


Традиционална акција “Април – мјесец чистоће”, биће реализована и ове године, а велико прољећње спремање Семберије, почеће 1. априла. Шеф  кабинета градоначелника Младен Арсеновић најавио је обиман програм активности и позвао све заинтересоване да се укључе у акцију која доприноси не само љепшем изгледу Семберије, него и очувању животне средине.



- Садњом дрвећа у Градском парку 1. априла, традиционално почињу активности поводом „Априла-мјесеца чистоће“, а то ће учинити градоначелник представници Одјељења комуналне полиције. У суботу, 2. априла, планирано је чишћење путног правца Бијељина-Батковић и Бијељина Амајлије , 6. априла, планираано је уређење парка на углу Улице Кнез Иво од Семберије и Јована Дучића, 14. априла је у Градском парку планиран дјечији програм на тему екологије, а 17. априла  слиједи чишћење ловишта Горњи Загони и Љељенча. Чишћење  локалитета Старача, планирано је за 20. април,а обиљежавање Дана планете Земље 21. априла, одржаће се на Тргу краља Петра првог Карађорђевића. У суботу, 23. априла, планирано је одржавање дјечије трке  у Градском парку, а 30. априла је завршница акције и чишћење локалитета „Шпанска ада““, рекао је Арсеновић и највио и планиране вишедневне активности.

- Од 4. до 8. априла одржаће се еколошка недјеља, од 11. до 21. априла прање градских улица, од 11. до 15. априла едукација ученика о значају екологије и садњи дрвећа и цвијећа, одвожење кабастог отпада вршиће се од 15. до 30. априла, у дане редовног одвоза отпада, те чишћење канала и обала, обилазница око града, чишћење гробаља по мјесним заједницама“, најавио је Арсеновић и додао да све планиране активности, уколико би дошло до погоршања временских прилика, неће бити отказане него помјерене. Испред Комуналне полиције, Миленко Видаковић је појаснио да је евидентирано  40 дивљих депонија, од којих 35 већих и пет мањих.

- Морам истаћи да смо прошле године очистили 17 дивљих депонија и потом извршили ограђивање, што је свакако дало резултате и тако ћемо и наставити. Такође, евидентирали смо и 130 напуштених објеката и дворишта, од чега смо са 70 власника успјели ступити у контакт и предузети активности, а настављамо са проналажењем и осталих“, рекао је Видаковић. На конференцији за новинаре, речено је да је у овогодишњу акцију укључено много удружења, установа и институција, а позив је упућен и свим грађанима који желе да дају свој допринос да Семберија буде још љепша.

Семберија инфо - О. Стјепановић