АМАЈЛИЈЕ: НОВИ СТАНОВИ ЗА 12 ПОРОДИЦА :: Semberija INFO ::

 

АМАЈЛИЈЕ: НОВИ СТАНОВИ ЗА 12 ПОРОДИЦА


На основу раније постигнутог договора између Секретаријата за расељена лица и миграције у Влади РС и Градске управе  Града Бијељина у Амајлијама је прије мјесец дана почело рушење два трошна стамбена објекта намјењена за алтернативни смјештај породица у стању социјалне потребе. Породице су привремено измјештене у други смјештај да би у уторак, петог априла, на очишћеном платоу положен камен темељац за нову зграду у којој ће смјештај наћи 12 породица. 

-Имајући у виду категорију становништва која је обухваћена овим пројектом дужни смо сви испред институција, како локалног тако и републичког нивоа све своје обавезе експедитивно извршити како би се ови људи што прије уселили у своје нове станове“, рекао је Александар Ђурђевић,  предсједник Скупштине Града Бијељина.



Директор Секретаријата, Давор Чордаш се похвално изразио о досадашњој сарадњи Секретаријата и Градске управе Града Бијељина на основу које је у претходном периоду на подручју Бијељине, уз ових 12 изграђено укупно 59 станова за социјално угрожене категорије становништва.
- Рок за изградњу ових 12 станова је десет мјесеци. Изградња ће коштати око 850.000 КМ од чега Град Бијељина сноси трошкове издавања свих потребних дозвола и сагласности, трошкове рушења старих објеката као и трошкове опремања нових станова“, рекао је градоначелник Љубиша Перовић.