„Април – мјесец чистоће“: Офарбајмо клупице, стигло је прољеће! :: Semberija INFO ::

 

„Април – мјесец чистоће“: Офарбајмо клупице, стигло је прољеће!


Традиционалној акцији „Април – мјесец чистоће“ прикључили су се и етажни власници, који станују у војним зграда, које се налазе у Улици Кнез Иво од Семберије. Станари су данас започели уређивање паркића да би уљепшали своју околину како због малишана, тако и због свих станара који лијепо вријеме користе за дружење на клупицама. Фарбањем кулупица, започели су своју акцију у паркићу, који се налази на углу улица Кнез Иво од Семберије и Јован Дучић.



Владан Радић, станар у  једнној од војних зграда и учесник акције коју проводе, рекао је да су се одлучили поводом „Априла -  мјесеца чистоће“ да се укључе и да уљепшају своју околину.
-Данас фарбамо клупупе, да нам свима буде љепше, а и до сада смо ми то радили, као и кошење траве око зграда, а АД „Комуналац“ Бијељина коси траву у паркићу. Данас смо рано кренули са послом, па су млађи станари на послу, али укључиће се сигурно и они“, казао је Радић и апеловао да сви прикључе акцији уређењу своје околине.
-Ту се играју дјеца, старији се друже и мислим да је ова наша акција позитиван примјер, а биће завршена у року од неколико дана“, рекао је Владан Радић.

Младен Арсеновић, шеф Кабинета градоначелника Града Бијељин, рекао је ово један од првих примјера како се заједница етажних власника организује око уређења своје околине у склопу обиљежавања „Април – мјесец чистоће“.
-Ово је лијеп примјер сениора, који су започели овај посао веома рано. Градска управа је увијек ту да подржи овакве акције, како материјално, тако и ангажовањем професионалних служби. Овом прилико позивам све заједнице етажних власника да покажу своју иницијативу и да се удруже. Ш се тиче одржавања јавних површина Бијељина је уредна, али увијек може боље“, истакао  је Арсеновић и додао да сматра да свако треба да води рачуна о својој околини.



-Град Бијељина јесте задужен за јавну хигијену и то се ради путем ангажовања професионалних служби, али увијек постоји оно гдје само грађани могу да ураде нешто више. Ову акцију Град Бијељина је подржао донирањем материјала и расположени смо да све остале акције, уколико их буде, не само у априлу, него и током цијеле године, подржимо,  што ангажовањем професионалних служби, што донирањем материјалних средстава“, нагласио је Младен Арсеновић.

​Семберија инфо - Светлана Јовановић