Вјетар уништио пластенике у Семберији, пољопривредници очајни :: Semberija INFO ::

 

Вјетар уништио пластенике у Семберији, пољопривредници очајни


Фото - БНТВ
Олујно невријеме, праћено јаким вјетром и кишом захватило је јуче сјеверни дио Семберије, а највише су страдала села Црњелово, Велику Обарску и Батковић, позната по производњи поврћа.

Како јавља БН телевизија, јак вјетар је чупао дрвеће, носио цријепове са кућа и разне друге предмете, али највећу штету су претрпјели пластеници.

Мало који пластеник у овим селима је остао читав.

Сњежана Благојевић, која у Великој Обарској има 33 пластеника на двије локације, каже да су јој скоро сви најлони и цијеви оштећене, а да још не зна да ли ће успјети да спаси поврће. - За сада гледамо да га пекријемо, како било, јер се најављује мраз, да нам не пропадне сав труд. Колика је штета, још не можемо знати, али није мала. Све је поскупјело, само један најлон за пластеник кошта 300 КМ - каже Сњежана.

Њен комшија Предраг Лукић, који је, као и други повртлари, по највећој олуји истрчао у поље, да би спасио што се спасити може, каже да му је вјероватно све пропало. - Све порушило, поваљало! Шта је остало? Ништа. И ко ће ми помоћи? Нико - каже Предраг, гледајући своје уништене пластенике.


​БН ТВ / БИјељина данас