КЛАВИР ПОБЈЕДНИКУ: „Примавера“ окупила 92 музичке школе са више од 550 такмичара :: Semberija INFO ::

 

КЛАВИР ПОБЈЕДНИКУ: „Примавера“ окупила 92 музичке школе са више од 550 такмичара


НИКША Рудић Караћ лауреат дисциплине гитара освојио је клавир пијанино "Фојрих" за своју школу "Владо Милошевић" из Бањалуке на овогодишњем шестом Интернационалним фестивалу музике "Примавера" који је синоћ затворен.

Градоначелник Бијељине Љубиша Петровић испред Организационог одбора извукао је прву награду тако што су учествовали побједници свих категорија.

Овогодишњи фестивал угостио је највећи број такмичара до сада а учестовало је више од 550 такмичара из 92 музичке школе из Бугарске, Словеније, Хрватске, Србије, Црне Горе, БиХ и Републике Српске.

Фестивал који је одржан у бијељинском Етно селу „Станишићи“ отворен је концертом пијанисткиње Љиљане Вукеље из Београда.

Организациони тим фестивала саопштио је да овом наградом организациони одбор жели да, да свој допринос у унапређењу квалитета образовања у образовним институцијама, а уједно и подстакне развој не само школе као институције, већ развој заједништва и тимског рада.

Жиири су чинили еминенти стручњаци из области музике, академски образовани, а фестивал су подржали Градска управа Бијељине, Епархија зворничко-тузланска, „Електро-Бијељина“ и други пријатељи.

Организатор ове манифестације, која окупља младе музичке таленте из региона било је Удружење грађана „Музички умјетници Семберије“.

Овогодишњи лауреати су – клавир Алекса Новаковић из Музичке школе /МШ/ „Стеван Стојановић Мокрањац“ из Бијељине, клавирски дуо Нериман Хајдархоџић и Зекеријах Хајдархоџић из Тузле, гитара Никша Рудић Караћ из МШ „Владо Милошевић“ из Бањалуке.

Лауреат на виолини је Сергеј Скелеџија из Средње МШ „Исидор Бајић“ из Новог Сада, солфеђо Магдалена Пејанић из Основне МШ „Бранко Смиљанић“ из Градишке, соло пјевања Омар Деумић из МШ „Саво Балабан“ из Приједора, дувачи Миа Вонасек на флаути из МШ „Михаило Вукдраговић“ из Шапца.

Лауреат на хорминици је Димитрије Малиновић из МШ „Владо Милошевић“ из Бањалуке.
 
(vecernjenovosti.ba)