ПРИЈЕМ ЗА УЧЕНИЦЕ ОШ “ДВОРОВИ” :: Semberija INFO ::

 

ПРИЈЕМ ЗА УЧЕНИЦЕ ОШ “ДВОРОВИ”


У Чачку је од трећег до седмог априла одржано 3. Међународно такмичење под називом "Немањићи 2022". Квиз такмичење „Немањићи“ први пут је одржано 2019. године, са идејом да окупи младе из Републике Србије, Републике Српске, Црне Горе и дијаспоре. Јединствени циљ овог такмичења је очување српског културног идентитета.

Ове године тема су били знаменити Срби.  Након пет дана такмичења у којем је учествовало преко 160 екипа, екипа “Немањина дружина” из Крушевца показала је највише знања, док су друго мјесто заузели основци из Дворова код Бијељине, а трећа је екипа Основе школе “Радојка Дакић” из Београда. 

Тим поводом, у просторијама Градске управе Града Бијељина данас је уприличен пријем за ученике Основне школе „Дворови“ који су на Међународном квиз такмичењу „Немањићи – знаменити Срби“ освојили друго мјесто. Ученици који су представљали ОШ "Дворови" су Борислава Перић, Марија Остојић и Невена Стевановић, а припремала их је наставница Миланка Станишић.

- Основна школа „Дворови“ је и прошле године учествовала на овој манифестацији васпитно-едукативног карактера. И прошле и ове године смо наступили као екипа под називом Дворови како бисмо и на тај начин промовисали наш родни крај. Утисци са такмичења су прелијепи и позвала бих све колеге да се пријаве на такмичење због изузетног едукативног значаја, упознавања и дружења ученика, вриједних награда и посјете знаменитих мјеста у Србији“, рекла је Миланка Станишић, наставница у ОШ „Дворови“.

Невена Стевановић, капитен екипе Дворови, која је освојила друго мјесто, нагласила је прелијепе утиске са такмичења. По њеним ријечима, припреме за такмичење су биле напорне јер је требало научити бројне биографије знаменитих Срба од којих су неке биле јако захтјевне за усвојити. Ако би се указала још једна прилика, била би јој част учествовати на овом такмичењу.

Младен Арсеновић, шеф Кабинета градоначелника Бијељине похвалио је труд наставника у ОШ „Дворови“, а посебно залагање ученица ове школе те представио иницијативу да се у наредном периоду једно издање Међународног квиз такмичења „Немањићи – знаменити Срби“  одржи у Бијељини.


Семберија инфо