Бијељина: Потписани уговори за пројектовање саобраћајне инфраструктуре :: Semberija INFO ::

 

Бијељина: Потписани уговори за пројектовање саобраћајне инфраструктуре


Градска управа је са Дирекцијом за изградњу и развој Града потписала уговоре који се односе на пројекте унапређења безбједности саобраћаја и трасирања нових саобраћајница.

Међу уговореним пословима су израда стручног мишљења и урбанистичко-техничких услова, односно, техничке документације - главног пројекта за изградњу пјешачког прелаза и свјетлосно-сигналне опреме у Сремској улици, односно, реконструкцију пјешачке површине са доградњом свјетлосно-сигналне оптеме у Мајевичкој улици.
Пјешачки прелаз у Сремској улици је неопходан, јер од раскрснице са Крушевачком улицом до кружног тока код нове Аутобуске станице нема ни једног прелаза намијењеног пјешацима, а њихова концентрација у овој улици је велика, с обзиром на то да користе бројне пословне и стамбене објекте са двије стране улице. Дио Мајевичке улице на споју са Његошевом улицом је већ дуго времена небезбиједан за пјешаке, па је и на овој тачки нужно унаприједити саобраћајну инфраструктуру.
 
Пројекти трасирања нових саобраћајница односе се на израду стручног мишљења и урбанистичко-техничких услова за трасирање и рјешавање имовинско-правних послова за нове саобраћајнице између насеља Ковиљуше и Улице Раје Бањичића, у насељу „ДЦ“ (између Улице Филипа Вишњића и канала Дашница) и од Улице шабачих ђака до заобилазнице (поред предузећа „Орао“). Документација за трасирање нове улице од Улице Николе Тесле до Улице патријарха Павла је завршена, што је био предуслов за покретање поступка рјешавања имовинско-правних односа.
 
- Трасирање нових улица ће такође допринијети безбиједности саобраћаја, али и равномјернијој расподјели саобраћаја и скраћењу времена путовања, поготово у вријеме саобраћајних гужви'', истичу у градском Одјељењу за стамбено-комуналне послове и заштиту животне средине.

Град Бијељина