СКУПШТИНА ГРАДА БИЈЕЉИНА: ПРИПРЕМЕ ЗА РЕДОВНУ СЈЕДНИЦУ СКУПШТИНЕ :: Semberija INFO ::

 

СКУПШТИНА ГРАДА БИЈЕЉИНА: ПРИПРЕМЕ ЗА РЕДОВНУ СЈЕДНИЦУ СКУПШТИНЕ


Данас, 18. априла, приступљено је процедури сазивања редовне сједнице Скупштине града, на којој ће се између осталог, наћи и приједлог одлуке оодобравању новчаних средстава за градску Топлану, што значи да неће бити ванредне сједнице Скупштине”, потврдио је предсједник Скупштине града Александар Ђурђевић, на конференцији за новинаре.

- Захтјев за сазивање и одржавање сједнице упутио је 15. априла градоначелник Љубиша Петровић, а због разматрања приједлога одлуке о одобравању новчаних средстава градској Топлани. Морам да подсјетим да је чланом 86, став 4, прописано да се ванредне сједнице Скупштине одржавају изузетно у случајевима опасности по јавну сигурност, сигурност грађана ширих размјера, елементарних непогода и епидемија, што овдје није случај. Такође, да нагласим, Топлана има рок до 30. априла да измири дуговања према добављачу по судском поравнању, али ми смо претходних неколико дана, ступили у контакт са добављачем који је изразио спремност да се рок пролонгира за 10 до 15 дана. Већ сутра, најдаље прекосутра, планирам да одржим састанак са директором Топлане гдје ћу га обавијестити о свим детаљима”, рекао је Ђурђевић. Он је додао да се, уколико се погледају достављени материјали за приједлог одлуке за помоћ Топлани, види да је судско поравнање закључено 2. фебруара, а Топлана се захтјевом обратила Градској управи 4. фебруара.

- Од тог датума, до упућивања приједлога у скупштинску процедуру прошло је више од 60 дана, а захтјев је достављен два дана пред сједницу Скупштине као допуна, што сматрамо немарним”, рекао је Ђурђевић и позвао на коректну и нормалну комуникацију, јер ником не иде у прилог ширење панике међу људима.

- Потребно је вратити комуникацију у нормалне токове, разговарати и договарати се, а мене као предсједника Скупштине, током протеклог периода нико није звао да разговарамо о проблемима у Топлани, тако да стичем утисак да је ситуација изрежирана у циљу прикупљања политичких поена”, изјавио је Ђурђевић. Он је додао да ће од градоначелника тражити и да испоштује донесене закључке, молбе и захтјеве А.Д. “Водовод и канализација” и ЈУ “Бања Дворови”, гдје су такође евидентни финансијски проблем, као и да се на следећој сједници нађе и детаљна информација око рушења Ванековог млина.

​Семберија инфо - О. Стјепановић