ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА У ОРГАНИЗАЦИЈИ УДРУЖЕЊА"РИБА" :: Semberija INFO ::

 

ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА У ОРГАНИЗАЦИЈИ УДРУЖЕЊА"РИБА"


Хуманитарна акција за најугроженије Бијељинце – чланови Удружења “Риба” припремили рибљу чорбу, рибу и шарена васкршња јаја угроженим породицама
 
 
Чланови бијељинског Спортско - риболовног удружења (СРУ) “Риба” организовали су данас хуманитарну акцију припреме рибље чорбе и пржења рибе на Велики петак, уочи Васкрса, за оне којима је то најпотребније - кориснике Јавне кухиње.
 
Према ријечима предсједника СРУ “Риба” Миодрага Ђукића, ово је седма по реду акција овакве врсте у организацији овог Удружење, а ову акцију финансијски и технички је помогла Компанија “Глобус”.


 
“Имали смо паузу од двије године због короне, али од ове године настављамо ову традиционалну акцију за кориснике Народне кухиње. Овакве акције су хуманитарног карактера како би помогли нашим најугроженијим суграђанима. Данас ће бити припремљено око 260 оброка”, рекао је Ђукић.
 
Ђукић је рекао да ће дистрибуцију припремљених оброка током дана извршити чланови Удружења “Риба” и активисти бијељинског Црвеног крста.
 
Он истакао да је акција организована средствима Удружења “Риба”, а уз финансијску помоћ Компаније “Глобус”, на чему је им је изразио велику захвалност.
 
“Овом акцијом, желимо да нашим најсиромашнијим и најугроженијим грађанима, уљепшамо празничне дане. Ако смо у томе успјели, у томе је наше задовљство још веће”, рекао је Ђукић.
 
Градоначелник Бијељине Љубиша Петровић посјетио је чланове Удружења “Риба” на локалитету Пет језера, у оквиру комплекса ресторана “Глобус” гдје су оброци припремани, истичући да увијек треба подржати хуманитарне акције за социјално угрожене којима је свака помоћ добро дошла.
 
Петровић је истакао да Градска управа у складу са могућностима помаже социјално угроженим породицама, подсјећајући да се из јавне кухиње свакодневно врши подјела оброка за социјално угрожене.
 
“Социјално угроженим треба помоћи на сваки могући начин. Неопходно је да сви заједничким снагама промијенимо основне норме у друштву и да, уз поштовање и испуњавање основних људских права, као што је право на рад ставимо у фокус нашег интересовања. Али , на сваком мјесту треба показати и ону хуману страну човјека”, рекао је Петровић.
 


Он је напоменуо да се тренутно у јавној кухинији редовно припрема око 300 оброка, а да се дистрибуција врши на укупно седам пунктова у граду.
 
Миленко Зупур, власник Компаније “Глобус” која често помаже хуманитарне акције у Бијељини, изјавио је да је лијеп гест када се може помоћи онима којима је то најнеопходније, изражавајући очекивање да ће у наредном периоду бити више оних који подржавају овакве и сличне хумане акције.
 
“Задовољство ми је што можемо да помогнемо овакве хумане акције. Није лијепо што имамо социјално угрожена лица, али шта је ту је. Управо оваквим акцијама хуманост дође до изражаја”, рекао је Зупур, истичући да ће Компанија “Глобус” подржавати хумане акције и у наредном периоду.
 
Сви окупљени на локалитету Пет језера пожељели су грађанима срећан наступајући Васкрс, са поруком да људи треба да покажу хуманост када су год у могућности, а нарочито према социјално угроженим.

Семберија инфо