Градска управа Бијељине потписала пројекте са невладиним организацама :: Semberija INFO ::

 

Градска управа Бијељине потписала пројекте са невладиним организацама


У Градској управи Бијељине данас су потписани уговори са 45 удружења и невладиних организација са подручја Бијељине, укупне вриједности 79.500 конвертибилних марака.
 
Према ријечима Љубице Млађеновић из Одјељења за друштвене дјелатности Градске управе Бијељина,  пројекти са НВО и удружењима везани су за област културе, спорта, младих.
 
„Овакве активности проводе се дуже од 15 година. У нашем регистру имамо 80 активних удружења, а данас су потписани уговори са 45 удружења, а у вези спорта, културе, младих“, прецизирала је Млађеновићева.


 
Једна од потписница је и Сандра Милошевић, предсједница бијељинског Удружења „Диабета“, која се захвалила Градској управи на бризи јер су препознали активности и рад овог Удружења, чији је циљ да се обави што већи број превентивних прегледа.
 
„Циљ нашег Удружења је да обавимо што већи број превентивних прегледа нашег становништва. Прегледи ће у наредном периоду бити рађени на градском тргу, парку, шеталишту, а очекујемо позив из семберских мјесних заједница“, истакла је Милошевићева.
 
Према њеним ријечима, циљ је да се на овај начин пробуди свијест грађана о превентивним прегледима.
 
Радинка Тодић из Удружења жена „Бели анђео“ рекла је да је свака помоћ добро дошла, а нарочито када нечији рад буде препознат или похваљен.
 
„Ми смо специфично Удружење, које жели да сачува традицију и обичаје од заборава. Ми смо, надамо се, успјели да наше културно насљеће отргнемо од заборава“, каже Тодићева.


​Семберија инфо