ДЈЕЧИЈА АМБАСАДА „МЕЂАШИ“ О СМРТИ ИВИЦЕ ОСИИМА: СРЦЕ ВЕЋЕ ОД ХИМАЛАЈА :: Semberija INFO ::

 

ДЈЕЧИЈА АМБАСАДА „МЕЂАШИ“ О СМРТИ ИВИЦЕ ОСИИМА: СРЦЕ ВЕЋЕ ОД ХИМАЛАЈА


Отишао је човјекољубац и пријатељ дјеце свијета већи од Хималаја. Људина у сваком погледу. Хуманиста до неба, спортиста и спортски радник планети за примјер, пријатељ какав се ријетко сусреће, суграђанин за причу, причање и памћење. Овако о Ивици Осиму, говори адвокат Душан Томић, оснивач и генерални секретар Дјечије амбасаде „Међаши“, која је, поред осталог, на почетку рата у БиХ, избавила око 50 хиљада дјеце и мајки из Сарајева и Мостара.

​-Био је велики пријатељ свих нас и дјеце свијета, члан ДА „Међаши“, њен велики добротвор, који је, својевремено, у Аустрији примио више од 200 дјеце са лијеве обале Дрине, која су стигла из ратног вртлога – казао је Томић приликом посјете Конзулату ДА „Међаши“ за Србију, на дјечијој земљи, у Руњанима код Лознице.

Томић каже да је Осим био носилац највиших признања ДА „Међаши“, чију су хуманост потврдиле, и званично, Уједињене нације. Томић је проглашен за хуманисту свијета крајем деведесетих.

-Наш Ивица је био са нама од првог до посљедњег дана -каже Томић.  -Благо мајци која га је родила, јер ће, заиста, да живи довијека, захаљујући свом громандном дјелу.