У ЈАЊИ ДОЧЕKАН БАЈРАМ :: Semberija INFO ::

 

У ЈАЊИ ДОЧЕKАН БАЈРАМ


Након тридесет дана рамазанског поста данас је наступио један од два највећа и најрадоснија благдана у исламу – рамазански Бајрам. Kлањањем бајрам намаза у све три јањанске џамије бројни вјерници су испратили мјесец поста, милосрђа и појачане друштвене осјетљивости према свима онима који се налазе у одређеној егзистенцијалној потреби.

Поред устезања од хране, пића и осталих тјелесних потреба и прохтјева муслимани током рамазана интензивирају обављање свих врста Богу угодних ђела, од молитви до друштвено корисних дијела.

Имами су у јутрошњој бесједи подсјетили присутне вјернике да своје „рамазанско рухо“ не скидају након бајрамских дана. Током претходних 30 дана показано пожртвовање на личном и солидарност на друштвеном плану морали би бити модел понашања током цијеле године. Све зарад личног али и заједничког, друштвеног просперитета.

Након обављеног намаза, наступило је вријеме међусобних честитки и даривања најмлађих да би се након тога, радост Бајрама пренијела и ширила у породичном амбијенту.

Семберија инфо