БИЈЕЉИНСКИ ШАХОВСКИ КЛУБ „СВЕТИ ГЕОРГИЈЕ“ НИЖЕ УСПЈЕХ ЗА УСПЈЕХОМ :: Semberija INFO ::

 

БИЈЕЉИНСКИ ШАХОВСКИ КЛУБ „СВЕТИ ГЕОРГИЈЕ“ НИЖЕ УСПЈЕХ ЗА УСПЈЕХОМ


Чланови Шаховског клуба „Свети Георгије“, који је један од четири шаховска клуба у Бијељини, нижу успјехе на свим шаховским такмичењима.

„Задовољни смо резултатима које су наши чланови постигли на Кадетском првенству Републике Српске, а потом и на Кадетском првенству БиХ“, истакли су за портал „Семберија инфо“ тренери у Шаховском клубу Роберт Тонковић и Синиша Елез.
На Кадетском првенству РС, одржаном од 15. до 17. априла у Дворовима, учествовало је 168 дјеце узраста од 8 до 20 година, а чланови Шаховског клуба „Свети Георгије“ освојили су четири медаље.

На Кадетском првенству РС, Шаховски клуб „Свети Георгије“ имао је чак два шампиона РС. У категорији дјечака до 16 година, прво мјесто освојио је Мирко Шајин, а у категорији дјечака до осам година прво мјесто освојио је Давид Перић.
Чланица овог  Клуба Теона Дукић, у категорији дјевојчица до 14 година, освојила је друго мјесто, док је Ана Недаковић, у категорији дјевојчица до десет година, освојила, такође, друго мјесто.    


„На Кадетском првенству РС наши такмичари освојили су четири медаље, а сви су били у прилици да буду шампиони. Морамо бити задовољни, ипак су постигнути одлични резултати“, рекао је тренер Роберт Тонковић.

На кадетском првенству БиХ, одржаном од 12. до 15. маја у Неуму, члан Шаховског клуба „Свети Георгије“ Давид Перић и на овом такмичењу освојио је прво мјесто, Теона Дукић друго, а Мирко Шајин треће мјесто. Освајачи прва два мјеста на кадетском првенству БиХ имаће прилику да учествују на европском и свјетском првенству. 

Сви заинтересовани родитељи могу довести дјецу у просторије које користи Шаховски клуб „Свети Георгије“, а то је свечана сала у комплексу цркве „Свети Георгије“, у периоду од 17. 30 до 20.00 часова.



Управо захваљујући разумијевању и подршци свештенства ове цркве, Шаховски клуб „Свети Георгије“, који је до 2016. године функционисао као шаховска црквена секција, користи просторије цркве што им,  како кажу тренери, знатно олакшава рад.

Сви бијељински шаховски клубови остварују одличне резултате на такмичењима, док је на нивоу Републике Српске, појединачно гледано,  најуспјешнији Шаховски клуб „Светозар Глигорић“ из Бијељине.

„У будућности очекујемо још боље резултате“,  изразили су очекивање тренери у Шаховском клубу „Свети Георгије“ Роберт Тонковић и Синиша Елез.

Semberija info