БАЊА ДВОРОВИ: ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА ЛИКОВНИХ РАДОВА У ЦЕНТРУ ЗА КУЛТУРУ :: Semberija INFO ::

 

БАЊА ДВОРОВИ: ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА ЛИКОВНИХ РАДОВА У ЦЕНТРУ ЗА КУЛТУРУ


Foto: Semberija info
Умјетнички радови, 26 учесника прве ликовне колоније коју је организовала “Бања Дворови”, изложени су у Галерији Центра за културу, а радови ће бити изложени до 7. јуна. Изложбу је отворио директор Бање Дворови професор др Милорад Зекић истичући да је протеклих неколико дана премашило очекивања, јер, како је нагласио, “не само да су учвршћена досадашња пријатељства, већ су стечена и нова”.



-Радује ме чињеница да смо организовали овај вишедневни културни догађај који промовише нашу установу и бањски туризам, али и све љепоте нашег града. Посебно ме радује задовољство учесника колоније, који су то изражавали ријечима и дјелима који су резултат њихових умјетничких душа”, рекао је Зекић и најавио да ће и наредне године задња седмица маја бити посвећена организовању ликовне колоније у којој ће учествовати још већи број умјетника из земаља региона. 



-Захвалан сам учесницима колоније, као и Туристичкој организацији града са којима имамо одличну сарадњу, а увјерен сам да ће наши пријатељи, учесници колоније, бити искрени амбасадори Бање Дворови и града Бијељине”, рекао је Зекић. Он је свим учесницима уручио захвалнице, а два ликовна умјетника, Ђорђе Станић и Светлана Миладић награђени су са по једним продуженим викендом у Бањи Дворови. Посебно задовољство што је дао свој допринос око организације ликовне колоније, изразио је чувени умјетнички фотограф Божидар Витас.



-Умјетнички радови остављају дубок траг у овом простору, а свих 26 умјетника радили су дјела свим својим срцем”, рекао је Витас. Да је душа људи битна у умјетничком раду, али и у дружењу, рекао је умјетник Зоран Сувајац из Бања Луке.



-Свако је унио дјелић себе у ову причу, а инспирацију смо имали у овој лијепој равници”, рекао је  Сувајац. Бања Дворови је протеклих дана угостила квалитетне људе и умјетнике, а то, како је рекла Сузана Стојадиновић “ствара чуда”.



-Овдје су боравили изузетни сликари и свако са својим стилом. Први пут сам у Семберији и Републици Српској и изузетно сам изненађења љепотом предјела и добротом људи. Хвала има гостопримству и име свих колега”, рекла је Стојадиновићева. Као учесник бројних манифестација био је и Ђорђе Станић из Ужица,  а у Бијељини је први пут.



-Квалитет организације и квалитет радова је резултат ове колоније и сигуран сам да сви са собом носимо лијепе успомене”, рекао је Станић. Долазак ликовних умјетника и иконописаца у Галерију Центра за културу организован је туристичким возиће, како би утисак о свим атракцијама и љепотама Семберије био још упечатљивији.

(Семберија инфо)