ДРУГОГ ДАНА САЈМА ТУРИЗМА И ГАСТРОКУЛТУРЕ :: Semberija INFO ::

 

ДРУГОГ ДАНА САЈМА ТУРИЗМА И ГАСТРОКУЛТУРЕ


Foto: Semberija info
Другог дана  међународног сајма туризма и гастрокултуре „Бијељина-турист 2022“ ,угоститељски објекти и произвођачи здраве хране представили су своје гастро производе. Бројни посјетиоци имали су прилику дегустирати  разноврсне специјалитете.



Највише интересовања било је на штандовима гдје су били изложени сухомеснати производи и храна припремљена по традиционалној рецептури али посјетиоце је занимала и понуда здраве хране.

На штанду  Удружење жена „Бели Анђео“ Дворови, могла су се дегустирати стара јела домаће кухиње, а разноврсна понуда мамила је посјетиоце да пробају  омиљена рецепте наших бака.



-Храну смо спремале по рецептима наших мајки и бака, ту су погаче и уштипци од црног брашна, хљеб и маст са мљевеном паприком, штрудле и још много тога. Интересовање за нашим штандом је велико, колико год хране изложимо убрзо нестане и стално све обнављамо  јер људи воле те старе  добре укусе”, каже Слободанка Симеуновић, чланица Удружење жена „Бели Анђео“ 



Велику пажњу посјетилаца привукао је и штанд са италијанским специјалитетима  Удружења грађана „Рино Зандонаи“ Тузла , који његују италијанску традицију.



-Први пут смо у Бијељини и утисци су предивни. Припремили смо тјестенину на разне начине, доста салата и омиљене италијанске посластице”,рекла је за Семберија инфо Чушевић Мирела, чланица овог Удружења.
Запажено учешће на овогодишњем Сајму, имали су и представници предузећа А.Д.Град“ Бијељина.

-Значајно нам је учешће на  Сајму, јер сајамске манифестације видимо као  једну врсту новог  тренда и нови савремени  начин пословања, а Бијељину видимо као значајан сајамски град”,  истакао је Васко Тодић, стручни сарадник за маркетинг и односе са јавношћу А.Д.Град“ Бијељина.



 Своју понуду на овогодишњем сајму представило је  преко 70 излагача из Републике Српске, Федерације БиХ, Србије, Црне Горе и Хрватске, рекла је Јасмина Абдулахагић директорица Туристичке организације Града Бијељина  и нагласила да је изузетно задовољна организацијом Сајма, као и одзивом излагача  јер се ове године у изложбеној сали за постављање штанда, тражило мјесто више.



Организатор ове манифестације је Туристичка организација Бијељина, а покровитељ Град Бијељина.

(Семберија инфо)