Тропске врелине не спречавају Семберце да изађу у шетњу :: Semberija INFO ::

 

Тропске врелине не спречавају Семберце да изађу у шетњу


Изразито висока температура, како данас, али и претходних дана није спријечила становнике Семберије да прошетају Бијељином. Некима од њих ове температуре сметају, некима не, али свако има свој начин да се заштити од жестоких сунчевих зрака. Неко ужива у хладу испод дрвећа, у башти локала, а неко, пак у шетњи са шеширићем на глави.



На Градском тргу велики број и данас пензионера се окупио у хладу дрвећа око велике шаховске плоче и уживају у потезима својих колега. На наше питање „како издржавају врућину?“, у гласу су одговорили, да подносе добро, чим су  окупљени око шаховске табле.



Трудница Нада Аврамовић,  рекла је за ,,Семберија инфо'' да фантастично подноси ове врућине.
-Мени није никада врућина, јер је јако добро подносим, али зиму не волим, не волим када је хладно. Ових дана се трудим да што више времена проводем у хладу и уносим много течности“, казала је Аврамовићева.



Гордану Ћеху смо срели у друштву њене унуке како уживају у хладу крошњи, прекрасног дрвећа у Градском парку у Бијељини и она нам је казала да њих двије добро подносе високе температуре и да код њих нема нервозе.
-Настојим да што раније изађем са унуком, али она воли мало дуже да спава, па не можемо увијек изаћи раније из куће. Трудим се да је обучем што лаганије. Када се враћамо кући бирамо гдје је већи хлад и обавезно је вода уз нас, без ње нигдје“, рекла је Гордана Ћеха.

Весна Џомбић, коју смо, такође, срели у парку, каже да њена кћеркица, али и она мало теже подносе ове врућине, јер је малена нервозна и теже спава, али да уз помоћ климе и уз шетње по парку лакше преброде ове семберске врелине.


Семберија инфо - С. Јовановић