ПРИЈЕМ ЗА ПРЕДСТАВНИКЕ БРАТСКИХ ГРАДОВА УОЧИ СЛАВЕ ГРАДА :: Semberija INFO ::

 

ПРИЈЕМ ЗА ПРЕДСТАВНИКЕ БРАТСКИХ ГРАДОВА УОЧИ СЛАВЕ ГРАДА


Foto
Поводом сутрашње славе града, Градоначелник Бијељине Љубиша Петровић уприличио је вечерас  пријем за представнике братских градова и бројне друге званице.

Пријему је присуствовало више од 30 делегација из земље и региона, а између осталих присутни су били замјеник амбасадора Француске у БиХ, генерални конзул Републике Србије, те представници једанаест братских градова.



Градоначелник Бијељне Љубиша Петровић, захвалио се бројним гостима који су дошли да увеличају славу и изразио задовољство што је вечерас имао прилику да их угости.

-Са нама су вечерас преко 30 делегација које традиционално долазе у наш град поводом славе Светог Пантелејмона, из братске Србије, Македоније, Словеније, Црне Горе и многих других локалних заједница и градова наше Републике Српске. Посебна је била част вечерас угостити представнике дипломатско-конзуларних представништава у Републици Српској и БиХ. Посебну захвалност упућујем и нашем куму из братске општине Пећ, који је прешао велики пут како би нам указао част да сутра кумује на слави.



Петровић је свим суграђанима пожелио да славу прославе у  добром здрављу и празничном расположењу, и да Свети Пантелејмон бди над нама и да нас води путем мира, слободе и свега оног што чини наше друштво љепшим и хуманијим.

Предсједник општине Пећ са сједиштем у Гораждевцу, Милош Димитријевић, а који ће бити кум сутрашње славе, рекао је да му кумство представља велику част.



-И даље се налазимо на истом, добром заједничком путу, на ком нас вежу иста црква, исти обичаји и чињеница да смо своји на свом.Велика ми је част и задовољство да будем кум на слави Светог Пантелејмона и свим грађанима Бијељине доносим много поздрава и захвалности из Гораждевца, а посебно од породица чија су дјеца били гости у Бијељини”, рекао је Димитријевић.



Поводом заштитника града Светог Пантелејмона, у Бијељину су пристигле и бројне честитке пријатељских и братских општина, те званичника РС и БиХ. 

(Семберија инфо)