ТОРЗО И МИКРОСКОПСКИ ПРЕПАРАТИ ЗА БИЈЕЉИНСКУ ГИМНАЗИЈУ :: Semberija INFO ::

 

ТОРЗО И МИКРОСКОПСКИ ПРЕПАРАТИ ЗА БИЈЕЉИНСКУ ГИМНАЗИЈУ


МАКСИМОВИЋ: У знање константно треба улагати јер је то увијек најсигурнија инвестиција!

Ученици бијељинске Гимназије „Филип Вишњић“ од данас ће моћи да уче анатомију на торзу човјека захваљујући професору др Златку Максимовићу, који је донирао ово значајно научно средство за извођење практичног дијела наставе из биологије.



Торзо је дизајниран и тестиран у Њемачкој по ИСО стандарду 9001, а састоји се од 12 дијелова. Осим торза, др Максимовић донирао је овом кабинету и микроскопске препарате.



- Прије неколико мјесеци, обратила ми се директорица Гимназије са молбом, уколико сам у могућности, да обезбједим одређене препарате и људски торзо за кабинет биологије. Препарате сам релативно брзо нашао, али за људски торзо било ми је потребно мало више времена. На моје велико задовољство, успио сам да то обезбиједим за почетак школске године. Кроз практичну наставу ученици најлакше усвајају знања и зато сматрам да су наставна, научна средства неопходна кабинетима. Искрено се надам да ће многим генерацијама ово бити значајно. У знање константно треба улагати јер је то увијек најсигурнија инвестиција, закључио је проф. Максимовић.



У име колектива бијељинске Гимназије, актива професора биологије и у своје име, проф. др Златку Максимовићу на овој вриједној донацији захвалила се и директорица школе, Оливера Стевановић.

- Ова значајна донација ће свакако побољшати наставу из биологије, с обзиром да знамо да много наших ученика одлази на студије биологије, медицине, и они су тамо веома успјешни. Овај поклон је једна сјајна донација која ће помоћи нашим ученицима у савладавању наставног градива, изјавила је директорица школе, Оливера Стевановић.

- Драго ми је што смо успјели да опремимо кабинет биологије, вјерујем да ће то много помоћи наставницима и ученицима да адекватно обављају практичну наставу која је драгоцјена. Нисмо имали људски торзо у кабинету биологије и заиста ће нам много значити, рекла је професорица биологије, Биљана Богдановић.