Велико срце хуманитараца Гросберена! :: Semberija INFO ::

 

Велико срце хуманитараца Гросберена!


Већ пуних 18 година евангелистчка парохија града Гросберен (Grossberen) из Њемачке прикупља и доставља хуманитарну помоћ најугроженијим категоријама становништва у Бијељини и Живиницама.

Под неуморним вођством пароха Кристијана Манца парохијани Евангелистичке цркве у Гросберену сваке године традиционално прикупљају и допремају у Бијељину и Живинице хуманитарну помоћ. 

Ове године, осамнаести пут заредом, данас ће у Бијељини хуманитарци из Гросберена, уз подршку Удружења грађана „Отахарин“, допремити пакете хуманитарне помоћи чији је садржај у виду одјеће, обуће, хигијенских средстава, играчака и школског прибора за 500 социјално угрожених породица из Бијељине и Живиница.  Корисници ове хуманитарне помоћи су социјално најугроженије породице корисници услуга УГ „Отахарин“, Центра за социјални рад и Удржења „Врати ми осмијех“ из Живиница. 

Ова хуманитарна помоћ посебно је битна дјеци ромске националности која су укључена у образовни систем. Хуманитарци из Гросберена сваке године обезбиједе посебне поклоне за првачиће, пакете за ученике основне школе и стипендије за дјечаке и дјевојчице ромске националности који похађају средњу школу, а подршка их мотивишу у даљем школовању и развоју.