У БИЈЕЉИНИ СВЕ УКАЗУЈЕ НА ВРЕЛУ ПОЛИТИЧКУ ЈЕСЕН :: Semberija INFO ::

 

У БИЈЕЉИНИ СВЕ УКАЗУЈЕ НА ВРЕЛУ ПОЛИТИЧКУ ЈЕСЕН


- Политичка ситуација у Бијељини све је турбулентнија па тако из локалног СНСД-а најављују могуће покретање процедуре за опозив градоначелника Љубише Петровића, на шта им он не остаје дужан, већ им поручује да то ураде ако смију.
 
Док из СНСД-а тврде да СДС-ов градоначелник ништа није урадио у интересу грађана, он им узвраћа ријечима да се о његовом опозиву прича већ двије године.

Мирослав Миловановић, предсједник Градског одбора СНСД-а у Бијељини, каже да Петровић не ради свој посао и није на висини задатка.

"Пуна су му уста грађана, а у њиховом интересу није урадио ништа осим шупље приче. То су грађани на овим изборима и потврдили јер је добио три пута мање гласова него кад је био кандидат за градоначелника. Ово што сад ради нама такође иде у прилог, јер додатно људи негодују због његовог понашања и урликања у Бањалуци. То урушава његов рејтинг, што, у принципу, нама и одговара", каже Миловановић за "Независне новине".

На питање да ли ће се ићи с иницијативом за опозив Петровића, предсједник локалног СНСД-а потврђује да је и то једна од могућности.

"Ми ћемо се о тим стварима прво усагласити на нивоу СНСД-а, а затим и на нивоу коалиције. Постоје озбиљни притисци са терена и наших људи да се у том правцу иде, али и људи из СДС-а који су такође њиме разочарани и нама све више прилазе. Коалиција је такође већински за то, мада ових дана о томе уопште нисмо разговарали када је у питању коалиција", истиче Миловановић те додаје да ће, дође ли до опозива, кандидат за градоначелника сигурно бити из СНСД-а, мада "има неких који ту виде себе".

С друге стране, судећи према ријечима бијељинског градоначелника, не брину га оптужбе и планови који долазе из СНСД-а.

"О мом опозиву СНСД прича већ двије године и зато их позивам да га најзад покрену ако смију", рекао је Петровић кратко за "Независне новине".

Петровић је, иначе, био један од гласнијих опозиционара на протесту који је у четвртак одржан у Бањалуци, одакле су опозиционе странке затражиле поништавање избора јер тврде да је Јелена Тривић (ПДП) побједник у трци за предсједника Српске.

"Ми ћемо заједно са вама истрајати и њих послати у политичку историју. Наша Јелена је побједник и ми ћемо то доказати заједно са народом. Ово је борба за сваког нашег човјека у РС па зато позивам све да нам се придруже у овој борби. Нико није надјачао слободу, ми смо ти који пишемо историју", рекао је Петровић.

Према коначним резултатима ЦИК-а БиХ, Љубиша Петровић је на локалним изборима 2020. године освојио 24.470 гласова и тако је постао градоначелник Бијељине.

Он је био кандидат и на овогодишњим, општим изборима, гдје је покушао и успио освојити мандат за посланика у Народној скупштини Републике Српске.

Да ли ће у републички парламент или остаје на функцији коју је освојио 2020. године - питање је на које засад не жели дати конкретан одговор.

"Задовољан сам личним бројем гласова у Бијељини јер је највећи од свих кандидата појединачно, а прије било какве одлуке о мандату сачекаћу званичну потврду резултата избора", рекао је Петровић.

(Независни)