ОДРЖАНА ДЈЕЧИЈА СКУПШТИНА :: Semberija INFO ::

 

ОДРЖАНА ДЈЕЧИЈА СКУПШТИНА


Поводом завршетка овогодишњег издања Дјечије недјеље у малој (скупштинској) сали Центра за културу ”Семберија” одржана је Дјечија скупштина. Данас су дјечаци и дјевојчице, представници основних и средњих школа са подручја града имали прилику увјерити се како "изнутра"изгледа скупштинска сала, сазнати битне детаље о функционисању градског парламента те сазнати начин како користити услугу Дјечије столице.

-Задовољство је бити овдје, на одређени начин и као домаћин и као гост. Овогодишња Дјечија недјеља у Бијељини је обиљежена од стране Омбудсмена за дјецу Републике Српске, градских вртића, Удружења "Отахарин", актива директора наших школа и још бројних институција које се директно не баве питањем промовисања и заштите дјечијих права. Наши мали и млади суграђани ће данас бити учесници једне јединствене скупштинске сједнице. Приближићемо им процедуре по којима ради Скупштина Града Бијељина а разговараћемо и о начинима како да чешће користимо Дјечију столицу у нашој Скупштини", рекао је Александар Ђурђевић, предсједник Скупштине Града Бијељина.

Током сваке године, прва седмица октобра је посвећена промоцији права дјетета из ЕУ Конвенције о дјечијим правима. На нивоу Града Бијељина ове године је пажња усмјерена на промоцију ”Дјечије столице”.

-Центар за интегративну инклузију Рома и Ромкиња "Отахарин” Бијељина је сваке године организовао различите активности са циљем промоције и заштите дјечијих права а ове године смо пажњу посветили дјечијој партиципацији односно учествовању у друштвеним процесима нашег града. Сматрамо да је велика предност што наш град у оквиру скупштинских капацитета већ има Дјечију столицу а ово је прилика да заједно формализујемо кориштење исте", рекла је Бојана Јовановић, програмска директорица Центра за интегративну инклузију Рома и Ромкиња "Отахарин” из Бијељине.

Семберија инфо