ЖЕНСКО ПРЕДУЗЕТНИШТВО ЈЕ НЕИСКОРИШТЕНИ ПОТЕНЦИЈАЛ :: Semberija INFO ::

 

ЖЕНСКО ПРЕДУЗЕТНИШТВО ЈЕ НЕИСКОРИШТЕНИ ПОТЕНЦИЈАЛ


Данас је у Бијељини, на Тргу краља Петра И Карађорђевића  отворен  Сајам женског предузетништва. Сајам је организовала „Женска задруга"  из Бијељине  у сарадњи са ГЗПУ ,,Предузетник", Градском управом Града Бијељина, Одјељењем за локални економски развој и европске интеграције, Привредном комором РС  -  подручна јединица Бијељина, Туристичком организацијом Града Бијељина и АД Комуналац. Женско предузетништво је, према ријечима учесница сајма, неискориштени потенцијал нашег друштва.

​-Према подацима којима располажемо, око 30 посто жена су власнице, сувласнице или се налазе на руководећим мјестима фирми у којима раде. То је заиста велики потенцијал и желимо и на овај начин, организацијом једног оваквог сајма подржати жене да уђу у свијет предузетништва. Привредна комора РС – подручно одјељење Бијељина стоји на располагању свим женама које се одлуче на тај корак“, изјавила је Славица Марковић, директор Подручне привредне коморе Бијељина.



Ово је први Сајам женског предузетништва у Бијељини. Организован је са циљем подршке и промоције жена у предузетништву. Планирано је да сљедеће године сајам обухвати и жене из других области привредног живота како би представиле свој рад, успјех и биле потицај за друге жене.

-Фокус овог сајма је на женама предузетницама, нашим мајкама, сестрама, супругама које су регистровале своју дјелатност, раде, привређују и измирују законске обавезе према држави. Град Бијељина је град предузетништва јер имамо преко двије хиљаде регистрованих предузетника. За сљедећу годину у градском буџету планирамо већа средства за предузетништво како бисмо новчаним издвајањима подржали нова запошљавања у овом сектору. Такође, залажемо се за промјену законских прописа којима би се, за све предузетничке дјелатности праг за улазак у систем ПДВ-а са садашњих 50 хиљада подигао на 100 хиљада конвертибилних марака. То је учињено у земљама окружења, то је учињено и у Србији и не видим разлог зашто не би било примјењено и код нас“, рекао је Љубиша Петровић, градоначелник Бијељине.



Семберија инфо