ХУМАНИТАРНИМ АКТИВНОСТИМА ПОЧЕЛЕ СЛАВСКЕ СВЕЧАНОСТИ ОПШТИНЕ УГЉЕВИК :: Semberija INFO ::

 

ХУМАНИТАРНИМ АКТИВНОСТИМА ПОЧЕЛЕ СЛАВСКЕ СВЕЧАНОСТИ ОПШТИНЕ УГЉЕВИК


У Угљевику се данас одржава традиционална акција добровољног давања крви у оквиру славских свечаности општине Угљевик-Свете Петке Параскеве.

Организатор акције је Друштво добровољних давалаца крви (ДДДК) “Рудар” уз подршку општине Угљевик
Предсједник овог хуманитарног удружења Милан Марковић захвалио је на подршци општинском руководству као и свим учесницима данашње акције и рекао да ово друштво броји 1.000 чланова.

-У току ове године организовали смо шест акција добровољног давања крви и донирали више од 1.000 доза ове драгоцјене течности-подсјетио је Марковић.

Добровољне даваоце крви посјетио је начелник општине Угљевик Василије Перић који је изразио задовољство јер славске свечаности почињу хуманитарном акцијом истакавши да је ДДДК “Рудар” примјер добро организованог друштва са обје обале ријеке Дрине.



-Са великом љубављу прослављамо крсну славу и жарком потребом да помогнемо свима онима којима је помоћ потребна-рекао је Перић.

Специјалиста трансфузиолог, Драгана Јурошевић из Службе за трансфузијску медицину Бијељина рекла је да се у данашњој акцији очекује од 150 до 170 доза крви.

-Сарадња са ДДДК “Рудар”  је вишегодишња и успјешна, они су удружење које има велики број регистрованих добровољних даваоца крви-рекла је Јурошевићева.

Она је додала да на оваквим акцијама има велики број давалаца који први пут дарују крв.

-То је значајно због тога што се друштво добровољних давалаца крви подмлађује и наставља да живи-закључила је Јурошевићева.