МЛАДИ УЗГАЈИВАЧИ УКРАСНИХ ЖИВОТИЊА :: Semberija INFO ::

 

МЛАДИ УЗГАЈИВАЧИ УКРАСНИХ ЖИВОТИЊА


Захваљујући најприје задовољним муштеријама, али и медијској пажњи, сви у Семберији су чули за „Семберског паука“, бијељинског ужара Селима Шабановића. Посјетиоци нетом завршеног Митровданског вашара имали су прилику видјети и производе направљене његовим вриједним рукама, поразговарати са увијек расположеним мајстором, али и још нешто... 

На вашарском простору резервисаном за представљање домаћих ситних животиња своје љубимце су представила двојица Селимових синова, Бењамин и Ален. Заинтересованост бројних људи, и старих, а нарочито младих, привлачило је шаренило голубова, кокоши и папагаја које узгајају браћа Шабановићи. 



- Овдје смо донијели голубове лепезане, ту су и славонски гаћани и ови голубови са црним крилима, та се врста зове гимпле. Од зечева донијели смо калифорнијске зечеве и ове мале, патуљасте које дјеца највише милују, а који се зову Лавља глава. Имамо још грлице, папагаје и украсне кокоши – кокинкине. Узгајамо још врста голубова, папагаја и зечева, али нисмо све могли допремити на вашар“, манирима искусног узгајивача објашњава нам Ален Шабановић, ученик основне школе.

Од малих ногу је заволио животиње. Све те врсте, њихове специфичности, потребу за посебном бригом о свакој врсти и свакој животињи испуњавају овог дјечака и његовог брата.


Семберија инфо - И. Гутић