ЗАСАЂЕНА НОВА СТАБЛА У ДВОРИШТУ ТЕХНИЧКЕ ШКОЛЕ :: Semberija INFO ::

 

ЗАСАЂЕНА НОВА СТАБЛА У ДВОРИШТУ ТЕХНИЧКЕ ШКОЛЕ


Градска управа Града Бијељина прошле је године започела дугорочну кампању озелењавања града под слоганом „Озеленимо Бијељину заједно“. У оквиру ове кампање само у овом мјесецу ће на подручју града бити засађено 610 младих стабала и украсног зеленила. Ради се о садницама храста, бора, јавора, врбе, трешње, јасена, лаванде, шимшира...

До данас су новим зеленилом оплемењена дворишта Средње стручне школе у Јањи (106 садница), Гимназије „Филип Вишњић“ (170 садница), Пољопривредне и медицинске школе (75 садница), Дневног центра за дјецу у ризику који функционише при Центру за социјални рад Бијељина (106 садница), да би данас у двориштима Економске били засађено 31 и Техничке школе 28 садница. Ова етапа пројекта ће се завршити сљедеће седмице у Јањи гдје ће се у дворишту Основне школе „Меша Селимовић“ засадити 18 садница.


 

-Веома смо задовољни што данас учествујемо у пројекту „Озеленимо Бијељину заједно“. Одлучили смо да у садњи, за нашу школу додијељених 28 садница учествују наши ученици како бисмо и на тај начин утицали на развој њихових схватања о важности чувања природе која нас окружује“, рекао је за „Семберија ИНФО“  Миленко Максимовић, директор Техничке школе „Михајло Пупин“.

У оквиру кампање „Озеленимо Бијељину заједно“ у току 2021. године засађено је 947 садница на подручју града Бијељина и то у двориштима четири основне школе, Дјечијег вртића „Чика Јова Змај“ и на простору депоније Еко-депа.

(Семберија инфо)